صلاحیت های حرفه ای مدیران هنرستان های فنی و حرفه ای بر اساس تجارب زیسته
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: دومین همایش ملی پیوند آموزش با جامعه، سازمانها و صنایع (از ایده تا عمل)
- کد COI اختصاصی: LESOI02_050
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 67
نویسندگان
دانشجوی دکترای برنامه ریزی درسی، گروه علوم تربیتی، واحد تربت حیدریه، دانشگاه آزاد اسلامی، تربت حیدریه، ایران
چکیده
چکیده پژوهش حاضر به صلاحیت های حرفه ای مدیران هنرستان های فنی و حرفه ای بر اساس تجارب زیسته در نظام آموزشی کشور می پردازد. این مطالعه با رویکرد کیفی و استفاده از روش پدیدارشناسی انجام شده است و هدف آن شناسایی و تحلیل ابعاد گوناگون صلاحیت های حرفه ای مدیران این نهادهای آموزشی بر اساس دیدگاه های خبرگان، مدیران و کارشناسان حوزه مدیریت آموزشی و علوم تربیتی است. برای گردآوری داده ها، از مصاحبه های نیمه ساختاریافته با ۱۲ نفر از افراد متخصص و صاحب نظر در این حوزه استفاده گردید. داده های به دست آمده از طریق روش تحلیل موضوعی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و مضامین اصلی و فرعی مرتبط با صلاحیت های حرفه ای مدیران هنرستان ها استخراج شد. یافته های تحقیق نشان داد که صلاحیت های حرفه ای مدیران شامل مهارت های مدیریتی، توانمندی های رهبری، ویژگی های روان شناختی، مهارت های ارتباطی موثر و توانایی حل تعارضات و مسائل پیچیده است. همچنین، نتایج مطالعه بر اهمیت مهارت های مدیریت زمان، منابع انسانی و مدیریت بحران تاکید می کند. این پژوهش می تواند به طراحی برنامه های توسعه حرفه ای و دوره های آموزشی اختصاصی برای مدیران هنرستان ها کمک کرده و بهبود عملکرد مدیریتی در این مراکز آموزشی را به دنبال داشته باشد.کلیدواژه ها
صلاحیت های حرفه ای, مدیران هنرستان, آموزش و پرورش, توانمندی های مدیریتی, مهارت های رهبریمقالات مرتبط جدید
- بررسی رابطه بین روابط انسانی استاد با خودکارامدی و بهزیستی تحصیلی دانشجویان دانشگاه کار الوند در یک سال اخیر
- بررسی اهمیت بکارگیری تکنولوژی در آموزش دوره ابتدایی
- روانشناسی شخصیت و به کارگیری نتایج آزمون های شخصیت شناسی در حوزه ی تعلیم و تربیت
- ارزیابی تاثیر الگوریتم های هوشمند بر بهبود خدمات مشاوره ای در مدارس
- پیشگیری از گرایش به خشونت باتوجه به نقش دین و دین داری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.