شناسایی موانع توسعه سیستم های اطلاعاتی حسابداری رایانه ای در شرکت های بازرگانی استان آذربایجان شرقی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی حسابداری و مدیریت
  • کد COI اختصاصی: FNCAM01_049
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1249
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهلا عباس زاده مینق

موسسه غیرانتفاعی دانشوران تبریز

فرهاد نجاری

موسسه غیرانتفاعی دانشوران تبریز

لعیا عباس زاده مینق

دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرند

چکیده

پیشرفت و توسعه روز افزون دانش رایانه در سالهای اخیر بر فعالیتهای اقتصادی جوامع چنان تأثیر گسترده ای گذاشته است که امروزه ادامه فعالیت و عملکرد مطلوب بیشتر شرکتها و مؤسسات بدون بهره از رایانه میسر نمی باشد تمایل عظیم سازمان ها به این موضوع سبب شده تا وظایف حسابداری نیز در مقایسه با گذشته سریع تر و با دقت بیشتری و با استفاده از سیستم های اطلاعاتی حسابداری انجام شوند. در بیشتر موارد، فناوری نوین اطلاعات بسیار سریع تر از فناوری های کنترلی، پیشرفت کرده و توسعه می یابد از طرفی، این پیشرفت ها همسان با پیشرفت مهارت ها و آگاهی های کارکنان نیست.این تحقیق به شناسایی موانع توسعه سیستم های اطلاعاتی حسابداری رایانه ای در شرکت های بازرگانی استان آذربایجان شرقی پرداخته است. جامعه آماری این تحقیق شرکت های بازرگانی استان آذربایجان شرقی می باشد. بدین منظور نه عامل به عنوان موانع مؤثر در توسعه سیستم های اطلاعاتی حسابداری رایانه ای در شرکت های مورد مطالعه بررسی گردیده و هریک از عوامل در قالب یک فرضیه آزمون شده است و به منظور اندازه گیری متغییر های تحقیق از T-Test استفاده شده است. نتایج حاصل حاکی از این است که عدم توانایی مدیران در استفاده از اطلاعات سیستم رایانه ای حسابداری، پایین بودن دانش حسابداری متخصصان، عدم توصیه استانداردهای حرفه ای و عدم استفاده از متخصصین در زمینه سیستم های اطلاعاتی رایانه ای حسابداری، مواجهه شرکت ها با تهدیدات در سیستم های اطلاعاتی (غیر عمدی) مانع توسعه مناسب سیستم های مذکور شده ولی جرم های رایانه ای(عمدی)، خطاهای نرم افزاری و نقص عملکرد تجهیزات، حوادث طبیعی و حوادث سیاسی مانعی برای توسعه آن نبوده است

کلیدواژه ها

امنیت سیستم های اطلاعات حسابداری رایانه ای، سیستم، سیستم اطلاعات حسابداری، سیستم اطلاعات مدیریت، سیستم کنترل داخلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.