شناسایی موثرترین روش تامین مالی شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی حسابداری و مدیریت
  • کد COI اختصاصی: FNCAM01_045
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1252
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جابر محققی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی گرایش مالی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات سمنان

غلام حسین گل ارضی

استادیار گروه آموزشی مدیریت بازرگانی دانشکده علوم انسانی دانشگاه سمنان

محمد همتی

استادیار و مدیر گروه کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی و بازرگانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات سمنان

چکیده

ایجاد و توسعه روزافزون بنگاه‏های اقتصادی نیازمند تامین منابع مالی قابل ملاحضه است. از آنجایی که یکی از اهداف مهم مدیریت و تصمیمات سرمایه گذاری، حداکثر نمودن ثروت سهامداران است، مدیران به دنبال یافتن راه‏های تامین منابع مالی برای رسیدن به این هدف هستند. بدین منظور در این پژوهش سعی گردیده که به شناسایی موثرترین روش تامین مالی شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران با استفاده از روش ANP بپردازیم. روش پژوهش حاضر قیاسی- استقرایی، بدین معنی که چارچوب نظری و پیشینه پژوهش از راه مطالعات کتابخانه‏ای، مقالات و سایت‎ها‎ بصورت قیاسی و جمع آوری داده‎ها‎ برای تایید یا رد فرضیه‎ها‎ از استدلال استقرایی استفاده می‏شود. همچنین پژوهش مورد نظر از لحاظ اینکه بر پایه داده‎ها‎ی واقعی صورت می گیرد از جمله تحقیقات تجربی است.در این تحقیق بعد از جمع آوری نظرات کارشناسان مالی و خبره سازمان بورس اوراق بهادار تهران به وسیله پرسشنامه طراحی شده بر اساس روش‎ها‎ی تامین مالی که شامل انتشار سهام، انتشار اوراق مشارکت، وام بانکی، که همگی جزء منابع خارجی هستند و منابع داخلی است. و همچنین فاکتورهای موثر بر آن‏ها شامل: ریسک، بازدهی، نقدشوندگی، سود نقدی و نرخ رشد در نظر گرفته شده است.و گزینه‎ها‎ی تحقیق نیز بر اساس روش فرآیند تجزیه و تحلیل شبکه(ANP) و با استفاده از نرم افزار Super Decisionsروش‏های تامین مالی شرکت‏های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران اولویت بندی می‏شود. بر اساس نتایج بدست آمده منابع داخلی مهمترین منبع تامین مالی انتخاب شده است.

کلیدواژه ها

بورس اوراق بهادار، شرکت‏های سرمایه گذاری، منابع مالی، نهادهای مالی، ANP

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.