پیش بینی محل وقوع ترک و ارائه راهکارهای مناسب جهت تامین پایداری در ساختمان مدارس آجری ایران

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: کنفرانس ملی تکنیکهای نوین محاسباتی در مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: NCTOCE01_056
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 790
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سوما تکیه خواه

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه و کارشناس طراحی سازه اداره کل نوسازی مدارس استان کردستان

محمد صائب قجر

کارشناسی ارشد سازه

چکیده

بسیاری از ساختمان ها در طول عمر مفیدشان ترک می خورند. ظهور ترک ها بیانگر وجود ضعف در اسکلت بناست. یک ترک می تواند نخستین نشانه ی وجود یک ضعف جدی در ساختمان باشد به طوری که قابلیت بهره برداری یا پایداری سازه را تحت تأثیر قرار دهد. ظاهر شدن ترک ها همچنین می تواند در قابلیت اعتماد و فروش ساختمان مؤثر باشد. بنابراین، ارزیابی صحیح اهمیت ترک بسیار لازم و ضروری است؛بدیهی است که ارزیابی نادرست می تواند به انجام کارهای ترمیمی پرهزینه و غیرلازم منجر شود.در مقاله ی حاضر محلهایی از ساختمان که وقوع ترک در آنها محتمل است و رویه خسارتها و اهمیت هر یک از آنها در پایداری کلی ساختمان و قطعه خسارت دیده، پیش بینی می گردد و در نهایت نظر به میزان اهمیت ترک راهکار تامین پایداری در قطعات ترک خورده در نظر گرفته میشود. راهکارهای تامین پایداری شامل روشهای متعدد با کارایی متفاوت میباشند که انتخاب هر یک از آنها بستگی به کارایی موردنظر و قیمت تمام شده روش اجرا خواهد داشت

کلیدواژه ها

ترک، پایداری، مدارس آجری، خسارت، ساختمان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.