اثر تمرین استقامتی خطی همراه با مصرف عصاره مریم گلی بر روی عملکرد استقامتی در موش های صحرایی نر ویستار

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: چهارمین همایش بین المللی تربیت بدنی، سلامت و علوم ورزشی
  • کد COI اختصاصی: TARBIATBADANI04_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 46
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید نعمتی

کارشناسی ارشد فیزیولوژی ورزشی، گروه علوم ورزشی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران

احمد رحمانی

دانشیار، گروه علوم ورزشی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران

سمانه هادی

دانشجوی دکترای فیزیولوژی ورزشی، گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاهمحقق اردبیلی، اردبیل، ایران

مریم پژوهیده

کارشناسی ارشد حقوق بین الملل دانشگاه آزاد اسلامی مشهد، ایران

چکیده

زمینه و هدف: هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاثیر تمرینات استقامتی خطی همراه با مصرف عصاره مریم گلی بر عملکرد استقامتی موش های صحرایی نر ویستار بود. روش کار: در این پژوهش ۲۸ سر موش صحرایی نر نژاد ویستار با سن هشت هفته و میانگین وزنی ۱۶۳.۸۹ ± ۹.۰۸ گرم پس از دو هفته آشناسازی به طور تصادفی در پنج گروه، (کنترل: شش سر)، (تمرین خطی: پنج سر)، (عصاره: شش سر)، (سالین: شش سر)، (تمرین خطی- عصاره: پنج سر) قرار گرفتند. برنامه تمرین خطی با سرعت ۱۰ متر بر دقیقه، به مدت ۳۰ دقیقه در هفته اول اجرا شد و با افزایش تدریجی در هفته آخر به سرعت ۳۵ متر بر دقیقه به مدت ۷۰ دقیقه رسید (پنج جلسه در هفته). عصاره هیدروالکلی برگ گیاه مریم گلی به میزان ۱۰۰ میلی گرم بر کیلوگرم به صورت روزانه قبل از هر جلسه تمرین تجویز شد. سنجش عملکرد با استفاده از آزمون وامانده ساز انجام گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون ANOVA و آزمون تعقیبی LSD در سطح معنی داری (۰.۰۵≥P) انجام شد. یافته ها: عملکرد استقامتی در گروه تمرین خطی افزایش معنی داری را نسبت به گروه کنترل نشان داد (۰/۰۵> P). همچنین، عملکرد استقامتی در گروه تمرین خطی- عصاره افزایش معنی داری را نسبت به گروه تمرین خطی نشان داد (۰/۰۵> P). نتیجه گیری: به نظر می رسد که به منظور بهبود عملکرددر کنار اجرای تمرینات مداوم، می توان از مکمل های گیاهی همچون عصاره مریم گلی در کنار تمریناتاستفاده نمود.

کلیدواژه ها

تمرین استقامتی، عصاره مریم گلی، عملکرد.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.