از اقتصاد دانشبنیان تا گذار پایدار به سوی توسعه؛ مطالعه موردی تجارب موفق جهانی

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی فناوری های نوظهور، سازمان های نوآور و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: ETIOSD04_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 44
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رسول رجائی

کارشناسی ارشد مدیریت فناوری دانشگاه عالمه طباطبائی و کارشناس تبادل فناوری پارک فناوری پردیس، تهران، ایران

سید حبیب اله طباطبائیان

دانشیار گروه مدیریت فناوری و کارافرینی دانشگاه عالمه طباطبائی، تهران، ایران

چکیده

در دنیای امروز، گذار از اقتصاد دانشبنیان به اجتماع دانشبنیان به عنوان یک ضرورت اساسی برای دستیابی به توسعه پایدار مطرح شده است. اقتصاد دانش بنیان با تمرکز بر نوآوریهای فناورانه و بهره وری اقتصادی، تا حد زیادی در ایجاد رشد اقتصادی موفق بوده است، اما چالشهای اجتماعی و زیست محیطی را بهطور کامل پوشش نمیدهد. این مقاله با هدف بررسی ضرورت این گذار و تحلیل تاثیرات آن بر توسعه پایدار انجام شده است. از روش مطالعه موردی برای بررسی تجارب موفق سه کشور ژاپن، فنالند و استونی استفاده شده است که هر کدام به شیوهای منحصر به فرد مدل اجتماع دانش بنیان را پیاده سازی کرده اند. یافتههای این پژوهش نشان می دهد که پیاده سازی مدل اجتماع دانش بنیان، از طریق ادغام فناوریهای نوین با نوآوری های اجتماعی و زیستمحیطی، به رشد پایدار اقتصادی، کاهش نابرابریهای اجتماعی و حفاظت از محیط زیست منجر می شود. در این میان، چالشهایی نظیر محدودی تهای داده ها، قابلیت تعمیم نتایج به سایر کشورها، و تاثیر عوامل خارجی بر روند پیاده سازی وجود دارد. هدف اصلی مقاله، ارائه راهکارهایی برای تطبیق این مدل با شرایط محلی، تقویت همکاریهای بین المللی و ارزیابی مستمر مدلهای پیاده سازی شده است تا بتوان به تحقق توسعه پایدار در سطح جهانی کمک کرد.

کلیدواژه ها

اقتصاد دانشبنیان, اجتماع دانشبنیان, توسعه پایدار, تحول دیجیتال, مدیریت دانش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.