مدیریت جامع و پایش خشکسالی حوضه مرغاب بر اساس شاخص بارش استاندارد شده SPI)
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: دومین همایش ملی توسعه پایدارکشاورزی ومحیط زیست سالم
- کد COI اختصاصی: SADHE02_253
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 966
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد اقلیم شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد
هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد
چکیده
خشکسالی به عنوان بلای طبیعی و پدیدهای اجتنابناپذیر، از دیرباز در پهنه وسیع کشورهای مختلف به خصوص کشورهای مستقردر مناطق گرم و خشک به کرات وقوع یافته است. بنابراین بررسی و شناخت ویژگیهای این پدیده یکی از نیازهای اساسی درمطالعه منابع آب و برنامهریزیهای محیطی میباشد. تحقیق حاضر با هدف بررسی وضعیت خشکسالی در حوضه مرغاب طی 40 سال اخیر صورت گرفته است. در این زمینه از آمار بارش 29 ایستگاه داخل و خارج حوضه طی دوره آماری 201-1972 استفاده گردید. ابتدا داده های ایستگاهی توسط نرم افزار سرفر به داده های پیکسلی تبدیل شدند و به این ترتیب 409 پیکسل در محدود داخل حوضه مورد مطالعه بدست آمد. سپس با استفاده از شاخص بارش استاندارد شدهSPI) شدت خشکسالی و همچنین سالهای وقوع خشکسالی برای هر یک از پیکسل ها محاسبه شد. در نهایت نقشه های پهنه بندی خشکسالی برای تمام سالهاترسیم گردید. نتایج حاصل از این تحقیق بیانگر آن است که طی دوره آماری مورد مطالعه سال 2006 از وضعیت بسیار مرطوب وسال های 1985و000 2و 2008 از وضعیت بسیار خشک برخوردار بوده اند. نتایج حاصل از تحلیل های مکانی نیز حاکی از آن است که شرایط فوق العاده خشک در مناطق مرکزی حوضه و شرایط خشکی ملایم در شمال به وقوع پیوسته است. مناطق جنوبی حوضه نیز از وضعیت مرطوبی برخوردار بوده است.کلیدواژه ها
بارش، جوضه مرغاب، خشکسالی، شاخص بارش استاندارد شدهمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.