بررسی ترکیبات موجود در کبد و عضله ماهی قزل آلای رنگین کمان و خال قرمز
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: چهارمین همایش بین المللی زیست شناسی و علوم آزمایشگاهی
- کد COI اختصاصی: ZISTCONF04_051
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 139
نویسندگان
دانشجوی دکتری میکروبیولوژی، گروه علوم وفناوری های زیستی، واحد آیت الله آملی، دانشگاه آزاد اسلامیآمل،ایران
استادیار، گروه علوم وفناوری های زیستی، واحد آیت الله آملی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، ایران
چکیده
ماهیها حاوی پروتئین با کیفیت، چربیها، ویتامینها و مواد معدنی ارزشمندی میباشند که جایگاه ویژه ای در تغذیه انسان دارند. لذا در این پژوهش به بررسی ترکیبات موجود در کبد و عضله ماهی قزل آلای رنگین کمان و خال قرمز پرداخته شده است. نمونه های ماهی قزل آلای رنگین کمان و خال قرمز از رودخانه هراز، در شهرستان آمل تهیه و در شرایط سرما و در کنار یخ به آزمایشگاه منتقل، سپس کبد آنها خارج شد و جهت استخراج مواد طبیعی، شناسایی ترکیبات کبد و عضله، و سنجش میزان چربی، پروتئین، آنزیمهای آسپارتات آمینو ترانسفراز، آلانین آمینو ترانسفراز، آلکالین فسفاتاز و گلوتاتیون پراکسیداز مورد استفاده قرار گرفتند. تیمارها در سه تکرار مورد بررسی قرار گرفته و نتایج بدست آمده با استفاده از نرم افزار Spss V.۲۶ آنالیز و نمودارها با استفاده از نرم افزار EXCEL رسم گردیده است.نتایج این پژوهش نشان داد که در ماهیان قزل آلای رنگین کمان و خال قرمز بترتیب میزان چربی در کبد ۴/۴۹) و ۲/۸۴ درصد) بیشتر از عضله ۲/۴۰) و ۱/۳۳ درصد) بوده است در حالیکه میزان پروتئین در عضله ۲۳/۰۱) و ۲۱/۶۳ درصد) بیشتر از کبد ( ۱۸/۵۳ و ۱۶/۹۶ درصد) بوده است، میانگین آنزیم های کبدی ۳۱۱/۴۵) AST و (۳۱۰/۳۳، ۱۵/۶۷ ) ALT و (۱۴/۳۳ و ۶۱۱/۰۰) ALP و (۶۰۸/۳۳ در ماهیان قزل آلای رنگین کمان و خال قرمز فاقد اختلاف آماری معنی داری بوده است. میزان آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز در کبد بیشتر از عضله بوده است.بیشترین فعالیت آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز در بافت های کبدی ( ۱۸/۲۱ و (۱۹/۲۷ و کمترین میزان فعالیت آنزیم در عضله ۱/۲۰) و (۱/۴۶ ماهی قزل آلای رنگین کمان مشاهده شده است.کلیدواژه ها
کبد، عضله، آنزیم های کبدی، قزل آلای رنگین کمان، قزل آلای خال قرمزمقالات مرتبط جدید
- بررسی تعاملات میکروبی در زیست شناسی سلولی و مولکولی: تاثیرات بر سیستم ایمنی و سلامت میزبان
- بیوپلاستیک
- اندازه گیری سطح پرفنازین در سرم خون به وسیله روش الکتروشیمیایی
- انواع مختلف مرگ سلولی و تغییر آنها در شکل دادن به بیماری
- Uncovering a Novel Variant in a Patient with Intellectual Disability Through BioinformaticsAnalysis
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.