بررسی اثر پوزولان های متاکائولن، سیلیکافیوم و زئولیت بر روی بتن ژئوپلیمر سربارهایخودمتراکم
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: بیست و هفتمین همایش سالیانه انجمن علمی بین المللی بتن- (ACI) شاخه ایران و کنفرانس ملی بتن و زلزله مرکز تحقیقات بتن ایران (متب)
- کد COI اختصاصی: ACIAC27_012
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 101
نویسندگان
استاد و عضو هیئت علمی موسسه آموزش عالی طبری بابل، بابل، ایران
کارشناسی ارشد مهندسی عمران(سازه) موسسه آموزش عالی طبری بابل، ایران
چکیده
بتن ژئوپلیمر به دلیل کاهش سطح خطرات زیست محیطی، سرعت گیرش بالاتر و مقاومت مکانیکی و شیمیایی مشابه و یا بهتر نسبت به بتن سیمانی یکی ازبهترین راهکارها برای کاهش سطح خطرات زیستمحیطی و ساخت سازه های مقاوم و جدید بشمار می رود. هدف از این تحقیق بررسی اثر پوزولان هایمتاکائولن، سیلیکافیوم و زئولیت بر روی خواص تازه و سخت شده بتن ژئوپلیمری خودمتراکم SCGC با مواد پایه سرباره کوره آهنگ دازی با رویکردافزایش مقاومت مکانیکی این بتن است. مصالح مورداستفاده شامل؛ سرباره، مصالح سنگی شن و ماسه)، محلول قلیایی (هیدروکسید سدیم SH و سدیمسیلیکات SS و پوزولان (سیلیکافیوم S.F ، متاکائولن M و زئولیت Z می باشند؛ که در آن از نسبت ۲.۵ss/sh= ، نسبت قلیا به سرباره ۵ / ۰ ،هیدروکسید سدیم با غلظت ۶ مولار و پوزولان با ۵ ،% ۱۰ ،% ۱۵ % و ۲۰ % وزن مواد پایه (سرباره) استفاده شد. آزمایش های صورت گرفته به دودسته بتن درحالت تازه و سخت شده شامل آزمایش های مقاومت فشاری، کششی و مدولالاستیسته تقسیم میگردد. نتایج آزمایشات تازه بر روی بتن ژئوپلیمری خودمتراکمنشان داد این بتن دارای خواص خودمتراکمی مشابه با بتن سیمانی است، همچنین حاکی از آن بود که دما و زمان ۲ عامل اصلی تاثیر گذار بر نتایج آزمایشاتخمیری بتن است. علاوه بر آن نتایج آزمایشات سخت شده نشان داد بتن ژئوپلیمر SCGC دارای خواص مکانیکی بهتری نسبت به بتن سیمانی ( OPC )است. همچنین نشان داد افزودن پوزولان به طرح اختلاط بتن ژئوپلیمر علاوه برافزایش مقاومت مکانیکی که به علت کاهش تخلخل موئینه در بتن در درصدهایپایین حاصل می شود، همچنین در درصدهای بالا به علت افزایش مقدار دانه های ریز سبب افزایش فاصله میان سنگدانه های درشت (شن) می شود که باعثتغییر ناچیز و یا حتی کاهش مقاومت نمونه ها می شود. همچنین نتایج تحقیقات نشان داد افزودن پوزولان سیلیکافیوم S.F در درصدهای پایین و پوزولان هایمتاکائولن M و زئولیت Z در درصدهای بالاتر سبب به دست آمدن بهترین نتایج مکانیکی میشود. علاوه بر آن نتایج تحقیقات حاکی از مقاومت فشاریبهتر نمونه های S.F و عملکرد نزدیک بهم نمونه های Z و M در تمامی نسبتهای افزودن پوزولان است.کلیدواژه ها
بتن ژئوپلیمر، محلول قلیایی، پوزولان، الیاف، مقاومت مکانیکی، خواص تازه.مقالات مرتبط جدید
- بهبود خواص فوتوکاتالیستی بتن خود تمیزشونده با استفاده از ترکیب اصلاح شدهنانو اکسید تیتانیوم و نانو اکسید روی
- مقایسه جداساز لرزه ای لاستیکی با هسته سربی و جداساز لرزهای پاندول اصطکاکی بر رفتارلرزهای سازه های قاب خمشی فولادی میان مرتبه دارای نامنظمی جرمی تحت اثر زلزلههای نزدیک گسل
- ارزیابی عملکرد ساختمان های نامتقارن دارای سیستم قاب خمشی بتن مسلح مجهزبه میلگردهایآلیاژ حافظه دار شکلی در برابر زلزله
- Evaluation of the behavior of concrete columns reinforced with FRP composite materialsagainst severe earthquakes
- بررسی عملکرد بتن پارچه ای، تحت بارهای ناشی از ضربه و انفجار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.