مروری برتاثیر سنگدانه بازیافتی بر خواص مکانیکی بتن

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: بیست و هفتمین همایش سالیانه انجمن علمی بین المللی بتن- (ACI) شاخه ایران و کنفرانس ملی بتن و زلزله مرکز تحقیقات بتن ایران (متب)
  • کد COI اختصاصی: ACIAC27_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 70
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم عباسی

استادیار دانشکده مهندسی عمران، آب و محیط زیست دانشگاه شهید بهشتی

زهرا کاظمی

دانشجوی مهندسی عمران محیط زیست دانشگاه شهید بهشتی.

چکیده

یکی از مسائل اساسی که جوامع امروزی با آن روبه رو هستند، مدیریت صحیح مصالح ناشی از تخریب ساختمانها و پیامدهای زیست محیطی ناشی از انباشتاین مواد است. بتن، که به عنوان یکی از عناصر اصلی در صنعت ساختوساز شناخته می شود، در تمامی مراحل تولید، اجرا و تخریب، نقش چشمگیری در ایجادآلودگیهای زیستمحیطی ایفا میکند. ازآنجاکه بیش از ۷۰ درصد ترکیب بتن از سنگدانه ها تشکیل می شود، توجه به اصول توسعه پایدار در طراحی، ساختو تخریب آن از اهمیت زیادی برخوردار است. یکی از مفاهیم بنیادین در توسعه پایدار، بازیافت و استفاده مجدد از منابع موجود است. در سال های اخیر،بازیافت بتن های ناشی از تخریب ساختمانها به یکی از موضوعات موردعلاقه پژوهشگران حوزه بتن تبدیل شده است. امروزه، با ارزیابی ویژگی های مکانیکیو دوام این بتن ها، کشورهای توسعه یافته در حال تدوین دستورالعمل هایی برای بهبود عملکرد سازهای آنها هستند. این تحقیق با هدف بررسی نتایج مطالعاتانجام شده در زمینه ویژگی های مکانیکی بتن های ساخته شده با سنگدانه های بازیافتی انجام شده است. در این راستا، بیش از ۲۵ مقاله علمی معتبر بررسی و عواملکلیدی که در تحلیل خواص مکانیکی این بتن ها موردتوجه محققان قرار گرفته اند، شناسایی شده است. یافته ها نشان می دهد که نوع، اندازه و کیفیت سنگدانه هایبازیافتی تاثیر بسزایی در میزان جایگزینی این مصالح در بتن دارد. بااین حال، هرچند بتن های بازیافتی اثرات مثبت زیست محیطی به همراه دارند، اما افزایشاستفاده از مصالح بازیافتی عمدتا به تضعیف خواص مکانیکی بتن منجر شود

کلیدواژه ها

بتن سبز، سنگدانه بازیافتی، خواص مکانیکی، مقاومت فشاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.