مروری بر نانو بیوهیبریدهای رس LDH و کاربردهای آن در پزشکی

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: ششمین کنگره سرامیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ICC06_116
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4351
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهران صولتی هشجین

گروه بیومتریال دانشکده مهندسی پزشکی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

سارا شفیعی

گروه بیومتریال دانشکده مهندسی پزشکی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

چکیده

پیشینه استفاده از رس ها در کاربردهای درمانی به گذشته های بسیار دور بازمی گردد . امروزه رس های آنیونی یا Layered Double Hydroxide(LDH) با ظرفیت بالای تعویض آنیون به عنوان سیستم میزبان در حوزه مواد نانوبیوهیبرید مورد استفاده قرار می گیرند . از خصوصیات ویژه LDH می توان به زیست سازگاری بسیارخوب، تمایل شدید به جذب یون کربنات، پایداری شیمیایی وابسته به pH و در دسترس بودن آن اشاره کرد . بسیاری از بیومولکول های دارای بارمنفی - از جمله ویتامین ها، DNA و اسیدهای آلی - می توانند با LDH تشکیل بیوهیبرید بدهند . فرآیند تعویض آنیونی، که در اصطلاح Intercalation نامیده می شود، فرآیندی است که در آن یک مولکول م یهمان به شبکه میزبان معرفی می گردد؛ بدون اینکه ساختار میزبان دچار تغییر گردد . در زمان جای گیری مولکول میهمان، آنیون قبلی از بین لایه ها خارج می شود . این فرآیند از اهمیت ویژه ای برخوردار است زیرا با تغییر آنیون های بین لایه ای می توان خصوصیات شیمیایی، الکتر یکی، اپتیکی و مغناطیسی متفاوتی را در شبکه میزبان ایجاد کرد . نانوبیوهیبریدهای LDH را توسط روش های ساده همرسوبی، تعویض آنیونی و بازسازی مجدد می توان تهیه کرد . برخی از کاربردهای مهم LDH در سیستم های رهایش کنترل شده دارو و دارورسانی، بیوسنسورها و سیستم های کد گذاری ژنتیکی می باشد . از روش های مشخصه یابی این هیبریدها می توان به PXRD ،FTIR تکنیک های اسپکتروسکوپی و تکنیک های تصویر برداری نظیر SEM ،و TEM اشاره کرد . تاریخچه، ساختار، وبژگی ها، روش های تهیه، مشخصه یابی و همچنین کاربردهای LDH در این مقاله مرور شده است .

کلیدواژه ها

رس‌های آنیونی ، بیوهیبرید‌های LDH ، تعویض آنیونی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.