نظریه بهینگی در زبان شناسی عربی: رویکردی نوین برای تحلیل تناقضات دستوری در قرآن
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: چهارمین همایش بین المللی وکالت، حقوق و علوم انسانی
- کد COI اختصاصی: RIGHTSCONF04_073
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 106
نویسندگان
کارشناسی ارشد علوم قرآن و حدیث، دانشگاه پیام نور ایران
کارشناسی ارشد علوم قرآن و حدیث، دانشگاه پیام نور ایران
چکیده
قرآن کریم، به عنوان یکی از منابع اصلی استخراج قواعد نحوی زبان عربی، در کنار حدیث و گفتار اعراب بادیه نشین، مورد استفاده قرار می گیرد. با این حال، مشاهده شده که برخی کاربردهای زبانی قرآن با قواعد نحوی تدوین شده توسط دستورشناسان عرب در تناقض است. این تناقض ها باعث واکنش های مختلف میان علمای گذشته و ادعاهایی از سوی خاورشناسانی چون عبدالله عبدالفادی در کتاب "آیا قرآن معصوم است؟" شده است که به خطاهای دستوری در قرآن اشاره کرده اند. این موضوع نیازمند بررسی دقیق علمی است. این پژوهش با هدف تحلیل تناقض های ادعاشده، از چارچوب نظریه بهینگی بهره می گیرد تا میزان انطباق یا انحراف ساختارهای نحوی قرآن با محدودیت های زبانی بررسی شود. هدف، ارائه پاسخی علمی به این ادعاها و تحلیل دالیل این تناقض ها در ارتباط با تکامل زبان عربی یا تاثیر عناصر معنایی است. روش پژوهش مبتنی بر نظریه بهینگی پرینس و مک کارتی است که قواعد دستوری را محدودیت هایی انعطاف پذیر می داند. ساختار زبان قرآن با سایر منابع نقلی و زبان های سامی مقایسه و در دو نوع بهینگی کاربردی و دستوری تحلیل شده است. یافته ها نشان می دهد تناقض ها به ماهیت تکاملی زبان عربی یا عناصر مفهومی مرتبط است. این رویکرد با تحلیلکلیدواژه ها
نظریه بهینگی, زبان شناسی عربی, تناقضات دستوری, قرآن, دستورشناسیمقالات مرتبط جدید
- تحلیل مبانی فقهی حقوقی ماده ۳۰ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱ و نگاهی به رویه قضایی در این خصوص
- تحلیل حقوقی و فقهی تاثیر ماده ۲۹ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱ بر حقوق کودکان
- مفهوم و چهارچوب حقوقی حق فسخ در قراردادهای کار بر اساس قانون کار و رویه دیوان عدالت اداری
- نقش دفاتر اسناد رسمی و مشاورین املاک در اجرای قانون الزام
- بررسی تطبیقی کنوانسیون راجع به قانون حاکم بر مسئولیت ناشی از کالا با قوانین حمایت از حقوق مصرف کنندگان ایران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.