بررسی حوادث ناشی از کار در شاغلین صنایع و کارگاههای تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی کرمانشاه طی سالهای (81 - 1٬379)
- سال انتشار: 1383
- محل انتشار: چهارمین همایش سراسری بهداشت حرفه ای ایران
- کد COI اختصاصی: NCOHS04_059
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 660
نویسندگان
کارشناس ارشد بهداشت حرفه ای و عضو هیئت علمی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه
کارشناس بهداشت حرفه ای
چکیده
حوادث کاری به هر شکل میباشند مشکلات زیادی را از نظر اقتصادی و اجتماعی بر جامعه تحمیل میکنند. این دست حوادث علاوهبر خسارتهای مستقیم و صدمه به اشخاص، به طور غیرمستقیم نیز باعث خسارت و رکود کاری میشوند. از سوی دیگر آگاهی از وضعیت حوادث و شناسایی علل آنها میتواند راهگشای پیشگیری از تکرار وقوع آنها باشد لذا این مطالعه در همین راستا انجام گرفته و در آن کلیه حوادث کاریه شاغلین تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی شهرستان کرمانشاه طی سالهای 81 - 1٬379 بررسی شده است. این مطالعه به صورت توصیفی و با استفاده از فرمهای آماری حوادث و فرمهای گزارش حادثه موجود در واحد بازرسی کار شهرستان کرمانشاه انجام گرفت. دادههای جمعآوری شده شامل مشخصات فردی حادثه دیده مانند سن و جنس و خصوصیات مربوط به حادثه مانند علل، پیامدها، زمان و محل حادثه میباشد. تعداد کل افراد حادثه دیده تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی در سالهای مورد بررسی 43 نفر بود که به طور متوسط در هر سال 14/3 نفر دچار حادثه شدهاند و طی سالهای مورد بررسی بیشترین تعداد حادثه مربوط به سال 80 و کمترین تعداد حادثه مربوط به سال 81 میباشد. نتایج تحقیق همچنین نشان داد که بیشترین حادثه مربوط به صنایع غذایی و دارویی ( با 25/6 %) و در مرتبه بعدی صنایع ساختمان ( با23/3%) بود و حوادث پیشتر در داخل کارگاه ( 97/7%) به رخ داد و ساعات ده - هشت صبح بیشترین حادثه را ( با 18/6%) به خود اختصاص داده است. همچنین حوادث بیشتر در ماههای فروردین، خرداد، تیر به آذر (هر کدام با 14%) و برای مردان (با صددر صد) و برای گروههای سنی 34 - 30 سال ( با 27/9%) و افراد متأهل ( با81/4%) و نیز افراد دیپلم ( با16/3 %) و سپس با سواد بدون مدرک (تا 14%) رخ داده است. از جنبه دیگر ملاحظه میشود که بیشتر کارگران آموزش ندیده (با 86 در صد) و با سابقه کاری که کمتر از پنج سال ( با 60/5 %) دچار حادثه شدهاند. نتایج تحقیق نشان داد که ماشینآلات بیشتر حادثه آفرین بودهاند ( با 46/5%) و عامل اصلی ایجاد حادثه در مرتبه اول عوامل متفرقه ( با 27/9 %) و در مرتبه بعدی ماشینآلات و مسائل متفرقه (با 14%) عامل حادثه بوده است. از نظر نتایج حادثه مشخص گردید که بیشتر دستها ( با 58/1 %) دچار آسیب شده و حوادث در ( 25/6%) موارد منجر به قطع عضو و در (هفت در صد) موارد منجر به فوت حادثه دیده شده و. در مجموع با توجه به یافتههای تحقیق شاید بتوان گفت نامطلوب بودن آموزش شاغلین شهرستان و نیز نامناسب بودن وضعیت محیط کاری و نیز در دسترس نبودن وسایل حفاظت فردی و به کارگیری نامناسب وسایل حفاظتی موجود باعث بهوجودآمدن حوادث میشوند. از طرف دیگر با توجه به نتایج تحقیق میتوان گفت آمار فوت و قطع عضو شده پنج از در صد بالایی نسبت به سایر خدمات برخوردارند. لذا ضرورت دارد در این خصوص بررسیهای بیشتری به عمل آمده تا علل مربوط به حوادث و تفسیر هر یک به طور دقیق تعیین شده و اقدامات مناسب بدی صورت گیرد.کلیدواژه ها
حوادث کاری، شاغلین، تأمین اجتماعی، کرمانشاهمقالات مرتبط جدید
- شناسایی و اولویت بندی توانمندسازهای تاب آوری در زنجیره تامین بخش بهداشت و درمان
- نقش فناوری های دیجیتال در پیشگیری و مدیریت اختلالات روانی: چالشها و فرصتها: یک بررسی مروری
- Effects of ozone concentration in combination with ultrasound irradiation on the reduction of residual daizinon and chlorpyrifos on tomato (Solanum Lycopersicum L.)
- نقش روغنهای طبیعی و رازهای مراقبت از پوست: بررسی خواص و مزایا
- تحلیل علمی اثرات ماساژ بر سیستم ایمنی بدن: بررسی مکانیزمها و نتایج بالینی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.