بازیابی آجرهای باطله دیرگداز منیزیا گرافیتی حاصل از پاتیل و کورة قوس الکتریک

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: ششمین کنگره سرامیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ICC06_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2735
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزین آریان پور

دانشکده مهندسی مواد و متالورژی، دانشگاه علم و صنعت ایران

فرامرز کاظمی

دانشکده مهندسی مواد و متالورژی، دانشگاه علم و صنعت ایران

فرهاد گلستانی فرد

دانشکده مهندسی مواد و متالورژی، دانشگاه علم و صنعت ایران

مرتضی رستی

امور تحقیق و توسعه، مجتمع فولاد خوزستان

چکیده

امروزه با توجه به پیشرفت و توسعه واحدهای فولاد سازی در ایران و جهان، مصرف مواد اولیه مختلف به ویژه مواد دیرگداز و به دنبال آن افزایش حجم مواد نسوز باطله به یکی از چالش های مهم پیش روی این صنعت تبدیل شده است . هم اکنون در کشورهای مختلف دنیا طرح های بازیابی مواد نسوز در صنایعی نظیر تولید سیمان و فلزات غیر آهنی ( مس و سرب و روی ) و اخیراً در صنعت فولاد به شدت توسعه یافته اند که مهمترین دلایل آن توجه به مسایل زیست محیطی و آلودگی های ناشی از باطله ها و نیز جنبه های مختلف اقتصادی ناشی از فرآیند بازیابی با طله ها می باشد . در این مقاله پس از بررسی خواص مختلف فیزیکی، شیمیایی و ریزساختاری آجرهای باطله نمونه برداری شده، به بررسی فرآیند و روش های بازیابی نسوزهای باطله منیزیا گرافیتی حاصل از پاتیل و کوره های قوس الکتریک ی واحد فولا دسازی مجتمع فولاد خوزستان، پرداخت ه می شود . در نهایت پس از تهیه نمونه های مورد نظر حاوی درصدهای مختلف مواد بازیافتی و بررسی خواص مختلف فیزیکی و مکانیکی، به نظر می رسد که افزودن مواد نسوز بازیافتی تا 30 درصد در محصولات مختلف دیرگداز امکان پذیر می باشد .

کلیدواژه ها

بازیابی ، نسوزباطله ، منیزیا ، گرافیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.