بررسی روشهای حفاظت از تنوع زیستی با تاکید بر نقش جوامع بومی در حفاظت از تنوع زیستی در زیستبوم
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: اولین کنگره بین المللی احیاء بوم شناختی بر پایه طبیعت (با تاکید بر صیانت از شتر دوکوهانه)
- کد COI اختصاصی: NERUMA01_065
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 101
نویسندگان
دانشجو کارشناسی ارشد، گروه علوم و مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
دانشیار، گروه علوم ومهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
چکیده
پژوهش حاضر در قالب مقاله مروری، به بررسی روش های حفاظت از تنوع زیستی، پرداخته است. با توجه به اهمیت و نقش چندوجهی جوامع بومی در حفاظت از تنوع زیستی در زیست بوم، این مورد دقیق تر بررسی شده است. تنوع زیستی اساسی ترین جنبه های است که اکوسیستم ها را تشکیل می دهد و نقش حیاتی در حفظ عملکرد اکوسیستم و ارائه خدمات ضروری برای انسان دارد. حفاظت از تنوع زیستی از اهمیت بسزایی برخوردار است، زیرا این اقدامات نه تنها گونه ها و اکوسیستم ها را حفظ می کنند، بلکه به بهبود پایداری محیط زیست و رفاه انسان کمک می کنند. جوامع بومی نقش حیاتی در حفاظت از تنوع زیستی اکوسیستم ها از طریق دانش سنتی، شیوه های پایدار، و ارتباطات معنوی با طبیعت بازی می کنند. شناسایی و حمایت از تالش های حفاظتی بومی برای دستیابی به اهداف پایداری جهانی و تضمین سالمت بلندمدت اکوسیستم ها ضروری است. تحقیقات نشان داده است که حفاظت از تنوع زیستی اکوسیستم ها نیازمند یک رویکرد جامع است که ماهیت چند بعدی تنوع زیستی، اهمیت عملکردهای اکوسیستم و حفظ خدمات اکوسیستم را در نظر گیرد. به طور کلی، ادغام دانش بوم شناختی سنتی با استراتژی های حفاظت مدرن، کلید حفظ تنوع زیستی برای نسل های آینده است. استراتژی های حفاظتی معمولا با بهبود کیفیت و تنوع خدمات اکوسیستمی همراه هستند و این اقدامات به پایداری محیط زیست کمک می کنند.کلیدواژه ها
تنوع زیستی در زیستبوم, توسعه پایدار, دانش بومی, زیست بوم, جوامع بومی, حفظ تنوع زیستی, محیط زیست پایدارمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.