تحول در تربیت معلم: بازنگری برنامه درسی دانشگاه فرهنگیان در پاسخ به نیازهای آینده نظام آموزشی
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی علوم تربیتی، روانشناسی، مشاوره، آموزش و پژوهش
- کد COI اختصاصی: ESPCER10_050
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 147
نویسندگان
دانشجوی دکتری مدیریت آموزشی دانشگاه سمنان
استاد تمام رشته مدیریت آموزشی دانشگاه سمنان
دانشیار رشته مدیریت آموزشی دانشگاه سمنان
چکیده
هدف این تحقیق، بررسی اهمیت بازنگری برنامه درسی دانشگاه فرهنگیان با توجه به نیازها و انتظارات عوامل صف و ستاد آموزش و پرورش، به ویژه در استان خراسان رضوی است. برنامه درسی به عنوان یکی از اجزای اساسی در تربیت معلم، نقش بسیار مهمی در کیفیت آموزشی ایفا می کند. این مقاله به تحلیل و ارزیابی روند بازنگری برنامه های درسی دانشگاه فرهنگیان پرداخته و تاکید دارد که برای بهبود کیفیت آموزش، الزم است برنامه های درسی به نیازهای روز آموزش و پرورش و تغییرات اجتماعی و فرهنگی پاسخ دهند. در این راستا، روش تحقیق به صورت کیفی و با استفاده از تحلیل محتوای داده های مصاحبه های عمیق با مدیران مدارس و کادر اجرایی آموزش و پرورش طراحی شده است. یافته ها نشان می دهند که توجه به نظرات ستادی و اجرایی آموزش و پرورش، به ویژه در استان خراسان رضوی، می تواند در فرآیند بازنگری برنامه های درسی دانشگاه فرهنگیان موثر واقع شود. از نتایج این تحقیق می توان به ضرورت هم افزایی میان نهادهای آموزشی و دانشگاه فرهنگیان اشاره کرد که باید برنامه درسی آن متناسب با انتظارات مدیران مدارس و شرایط واقعی آموزشی در کشور باشد. این پژوهش ضمن تاکید بر لزوم بازنگری در برنامه درسی، پیشنهاداتی برای بهبود فرآیندهای آموزشی و مدیریتی ارائه می دهد که می تواند به بهبود کیفیت تربیت معلم و ارتقاء نظام آموزشی کشور کمک کند.کلیدواژه ها
بازنگری برنامه درسی, دانشگاه فرهنگیان, آموزش و پرورش, مدیران مدارس, کادر اجرایی, نیازهای ستادیمقالات مرتبط جدید
- بررسی جامع پتانسیلها و اثرات هوش مصنوعی و ChatGPT در پیشبرد و شکل دهی به فرآیندهای آموزشی مدرن
- بررسی کاربرد هوش مصنوعی در تعاملی سازی محیط یادگیری الکترونیکی
- تحلیلی از نقاط قوت و ضعف هوش مصنوعی در حل مسئله ریاضی
- استفاده از ChatGPT برای بهبود فعالیتهای آزمایشگاهی شیمی
- شخصی سازی آموزش و طراحی آموزشی به واسطه هوش مصنوعی در آموزش عالی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.