کیفیت و کمیت آب در معماری مسکونی ایرانی
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: مجله نقش جهان - مطالعات نظری و فناوری های نوین معماری و شهرسازی، دوره: 8، شماره: 4
- کد COI اختصاصی: JR_BSNT-8-4_006
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 87
نویسندگان
Architecture Department, Architecture & Urban Faculty, Qazvin Branch, Islamic Azad University, Qazvin, Iran
Architecture Department, Architec- ture & Urban Faculty, Soore University, Tehran, Iran
چکیده
مطالعه روی مبانی شکلگیری خانههای مسکونی شهرهای مختلف ایران نشان میدهد که همواره رابطه ای مستﻘیم میان اقلیم، طبیعت و معماری مسکونی ایران وجود داشته است. یکی از عناصر مهم طبیعت که در معماری خانه های سنتی ایران جایگاه ویژه ای داشته، عنصر آب است. در این تحﻘیق سعی شده است با بررسی تناسبات حوض و حیاط در معماری مسکونی اقلیمهای مختلف ایران، به چگونگی تاثیر عوامل اقلیمی روی کیفیت و کمیت آب در حیاط پرداخته شود. روش تحﻘیق همبستگی علیمﻘایسهای با استدلال استنتاجی است و اطلاعات آن به روش اسنادی گردآوری و تنظیم شد. روش نمونه گیری تصادفی نظامدار و جامعه آماری ۳۲ خانه از خانههای سنتی ایران در چهار اقلیم مختلف ایران بود. چارچوب نظری این تحﻘیق بر این اساس استوار است که عوامل اقلیمی نﻘش مهمی در تعیین تناسبات حوض و حیاط در خانههای سنتی ایران داشته اند. عوامل اقلیمی، متغیرهای مستﻘل و تناسبات حوض و حیاط، متغیرهای وابسته این تحﻘیق هستند. نتایج این تحﻘیق نشان میدهد که شکلگیری تناسبات حوض و حیاط در خانههای سنتی ایران، تحت تاثیر عوامل اقلیمی منطﻘه بوده است.کلیدواژه ها
House, Architecture, Climate, Yard, Pool, خانه, معماری, اقلیم, حیاط, حوضاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.