مقایسه تولید جریان الکتریکی از پیل سوختی میکروبی (MFCS)و الکترولیز سلولی میکروبی(MECS) با استفاده ازدو نوع پسماند مختلف در شهرستان تالش

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: چهارمین همایش بیو انرژی ایران (بیو ماس و بیو گاز)
  • کد COI اختصاصی: BIOENERGY04_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1358
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی حقیقت

کارشناس ارشد برق-الکترونیک – اداره توزیع برق گیلان

جینا تن زاده

استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت /واحد میکروبیولوژی

سیروس هدایتی نژاد

امور توزیع برق شهرستان تالش - گیلان

چکیده

سیستم های بیوالکتروشیمیایی مانند پیل های سوختی میکروبی (MFCs) دستگاههایی می باشند که از قابلیت میکروب های برون زایی الکتریکی برای تنفس از طریق انتقال الکترون ها به خارج از سلول بهره می گیرند شرایط موجود در پیل های سوختی میکروبی (MFCS)، متفاوت از شرایط موجود در پیل های الکترولیز سلولی (MECS) است که این امر به دلیل داخل شدن اکسیژن از طریق کاتد و آزادسازی گاز H2 به داخل محلول است. هنگامی که راکتورها از MFC ها به MEC ها تغییر یافتند ، بر اساس کتابخانه های کلون ژنی 16S rRNA، اجتماعات آند در راکتورهایی که با اسیداستیک تغذیه شده بودند از نظر غنا و تنوع گونه ای کاهش یافتند و از نظر تعداد گونه، گونه های ژئوباکترسولفورودونس( Geobacter sulfurreduvens )افزایش یافتند. با منبع پیچیده ای از مواد ارگانیک (پسماند سیب زمینی) ،زمانی که MFC ها به MEC ها تبدیل گردیدند ، نسبت گونه های ژئوباکتر ثابت باقی ماند. یک MFC تغذیه شده با پسماند کود فرآورده های لبنی، جریان اندکی تولید نمود و دارای جمعیت های میکروبی متنوع تری بود. اما در یک MEC جریان الکتریکی تولید ننمود. این نتایج نشان دهنده تغییراتی در گونه های ژئوباکتر در واکنش به محیط MEC است و اینکه تنوع بالای گونه ای باکتری، با جریان الکتریسیته ارتباطی ندارد.

کلیدواژه ها

پسماند ، پیل سوختی میکروبی ، الکترولیز میکروبی،سیب زمینی ، لبنی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.