کارآفرینی دانش بنیان به مثابه جستجوی فرصت در دانش

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: همایش دانشگاه کارآفرین؛ صنعت دانش محور
  • کد COI اختصاصی: CCC01_257
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 738
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محبوبه زارعی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی، گرایش مالی، دانشگاه یزد

داریوش دموری

استادیار، عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد، مدیریت و حسابداری دانشگاه یزد

منصور بارزمان

کارشناس ارشد حسابداری، دانشگاه شیراز

چکیده

بیش از یک دهه است که گرایش های نوین اقتصاد جهانی دانشبر بحث های عمیقی را پیرامو ن ورود دانشگاه به عرصه سرمایه داری دانشگاهی پدید آورده اند، به طوری که تجاری سازی سرمایه های دانشگاهی به ضرورتی انکارناپذیر در راستای توسعه اجتماعی- اقتصادی و موفقیت برنامه های آتی جوامع تبدیل شده است. کارآفرینی دانش بنیان نقطه اتصال دانشگاه و صنعت است. بدین جهت بعد از طرح مباحث مربوط به کارآفرینی به عنوان موتور محرکه اقتصاد، اکنون با طرح اقتصاد دانش محور، کارآفرینی دانش بنیان را می توان موتور محرکه این نوع اقتصاد نامید. مقاله حاضر به بررسی ادبیات پژوهش بر روی مفاهیم کارآفرینی، تجاری سازی و کارآفرینی دانش بنیان پرداخته و به تبیین جایگاه کارآفرینی دانش بنیان خواهد پرداخت. نتایج تحقیقات نشان می دهد که گرایش دانشگاه به سمت بازار، آفت های فراوانی برای نهادهای آموزشی به دنبال خواهد داشت. این مهم لزوم تعریف مفاهیم و بومی سازی آنها را با توجه به شرایط کشور ما، به یک لزام غیرقابل چشم پوشی بدل می ند. بدین لحاظ هر چند نزدیکی دو مقوله بازار و دانشگاه یک ضرورت در دوران دانش بنیان کنونی است، اما تصمیم گیری حکیمانه باعث می شود تا محیط های دانشگاهی تبدیل به بردگان بازار نشده و رسالت خود را در آفرینش گری از دست ندهند. کارآفرینی دانش بنیان می بایستی بیرون از محیط علمی دانشگاه صورت گیرد تا ضمن حفظ ارتباط تنگاتنگ بین دانشگاه و صنعت، آفت محیط های علمی نیز نباشد.

کلیدواژه ها

کارآفرینی، تجاری سازی، کارآفرینی دانش بنیان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.