تاثیر چابکی سازمانی بر کارآفرینی سازمانی (مورد مطالعه:دانشگاه اصفهان)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: همایش دانشگاه کارآفرین؛ صنعت دانش محور
  • کد COI اختصاصی: CCC01_158
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2175
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی نصراصفهانی

استادیار و عضو هیئت علمی گروه مدیریت دانشگاه اصفهان

مجتبی فرخی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی

زینب امیری

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی دانشگاه اصفهان

چکیده

پژوهش فوق با هدف بررسی تأثیر چابکی سازمانی بر کارآفرینی سازمانی صورت پذیرفت. پژوهش از لحاظ هدف، از نوع تحقیقات کاربردی است. جامعه آماری شامل کارکنان اداری دانشگاه اصفهان می باشد. جمع آوری اطلاعات از طریق دو پرسشنامه استاندارد چابکی سازمانی رادمهر (1391) و پرسشنامه کارآفرینی سازمانی رابینز و کولتر (1996) انجام گردید. برای بررسی روایی پرسشنامه از روش روایی صوری و تشخیصی از شاخص AVE استفاده گردید. برای بررسی پایایی ترکبی (CR) و ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد. تجزیه و تحلیل اطلاعات جمع آوری شده از روش آزمون ضریب همبستگی پیرسون با استفاده از نرم افزار SPSS18 واز رویکرد معادلات ساختاری به وسیله نرم افزار SMART-PLS انجام شد. برای آزمون مناسب بودن پژوهش از شاخص GOF نسبی و درونی به کمک نرم افزار SMART-PLS استفاده گردید که مقدار نسبی 0/799 و درونی 0/840 نشان از مناسب بودن مدل پژوهش می دد. نتایج پژوهش نشان داد که چابکی سازمانی با ضریب همبستگی 0/79 با کارآفرینی سازمانی رابطه مستقیم و مثبتی دارد و بین مؤلفه های چابکی سازمانی با کارآفرینی سازمانی نیز رابطه مستقیم و مثبتی وجود دارد. نتایج حاصل از معادلات ساختاری نشان داد که چابکی سازمانی با مقدار ضریب مسیر 0/836 و مقدار T(2/56) بر اکرآفرینی سازمانی تأثیر دارد. همچنین مؤلفه های چابکی سازمانی شامل پاسخگویی، سرعت، انعطاف پذیری و شایستگی به ترتیب با ضریب مسیر (0/645، 0/656، 0/632، 0/642 بر کارآفرینی سازمانی تأثیرگذار می باشد.

کلیدواژه ها

چابکی سازمانی، پاسخگویی، سرعت، انعطاف پذیری، شایستگی، کارآفرینی سازمانی، دانشگاه اصفهان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.