بررسی تاثیر دور پمپ و نحوه تزریق کلر بر روی بهینه سازی کیفی شبکه های توزیع آب

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: هفتمین کنگره ملی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: NCCE07_1520
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1140
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نادیا بابائی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران-آب پردیس دانشکده های فنی دانشگاه تهران

مسعود تابش

استاد دانشکده مهندسی عمران پردیس دانشکده های فنی دانشگاه تهران

سارا نظیف

استادیار دانشکده مهندسی عمران پردیس دانشکده های فنی دانشگاه تهران

چکیده

از جمله مسائل مهمی که با افزایش جمعیت و گسترش تنوع فعالیتهای صنعتی و کشاورزی، گریبانگیر شبکه های توزیع آب می باشد، تأمین مناسب آب به لحاظ کیفی و کمی می باشد . کمترین تصفیه ای که در هر شبکه توزیع آب به منظور تامین آب با کیفیت مناسب، باید صورت گیرد، گندزدائی و کشتن باکتری های موجود در آب به طریقه فیزیکی یا شیمیائی است که از جمله متداول ترین روشهای مختلف گندزدایی آب،کلرزنی است و از جمله مباحث مهم در زمینه کلرزنی، میزان تزریق کلر است که باید به گونه ای انتخاب شود که هم میزان کلر باقیمانده در کلیه نقاط یک شبکه توزیع آب در محدوده استاندارد قرار گیرد، بنحویکه مقدار حداقل باقیمانده آن به منظور کنترل کیفیت میکروبی آب و مقدار حداکثر باقیمانده آن به منظور کنترل مشکلات مربوط به مزه و بوی آب و همچنین جلوگیری از تولید فراورده های جانبی سمی، رعایت شود و بعبارتی قابلیت اطمینان کیفی در شبکه توزیع آب برآورده گردد و هم هزینه مربوط به کلرزنی در شبکه، کمینه گردد. در این مقاله میزان تزریق کلر در محلهای تزریق با تلفیق یک مدل تحلیل هیدرولیکی و کیفی EPANET و یک مدل بهینه سازی دو هدفه الگوریتم جامعه مورچگان بگونه ای بهینه می شود که در یک تابع هدف میزان کلر مصرفی کمینه شده و در تابع هدف دیگر قابلیت اطمینان کیفی بیشینه گردد و برای تامین توابع هدف نامبرده، تاثیر دور پمپ و نحوه تزریق کلر در مکان های تزریق، به دو صورت ثابت و متغیر، بررسی می گردد . توابع بهینه سازی یک منحنی تعامل برحسب میزان کلر مصرفی و قابلیت اطمینان کیفی بر حسب وضعیت دور پمپ و نحوه تزریق کلر، ارائه خواهند داد که به تصمیم گیرندگان در اتخاذ تصمیم مناسب، کمک خواهد کرد. همچنین در این مقاله با یک مثال کاربردی، کارایی مدل سنجیده خواهد شد

کلیدواژه ها

شبکه های توزیع آب، دور پمپ، نحوه تزریق کلر، بهینه سازی دو هدفه، الگوریتم جامعه مورچگان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.