بررسی عددی تغییرات مورفولوژیکی محل تلاقی آبراهه ها با پلان نا متقارن

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: هفتمین کنگره ملی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: NCCE07_1500
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 819
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد رستمی

دکترای عمران آب، عضو هیات علمی پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری

سحر حبیبی

کارشناس ارشد سازه های آبی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات فارس

چکیده

محل تلاقی رودخانه ها از اجزا مهم مورفولوژیکی سیستمهای رودخانه ای میباشد . جریان ورودی از شاخه فرعی باعث تغییرات شدید الگوی جریان، به وجود آمدن پدیده فرسایش و رسوبگذاری که در نهایت باعث تشدید فرسایش سواحل می شود. شکل پلان محل تلاقی می تواند یکی از عوامل موثر بر تغییرات مورفولوژیکی بستر در پایین دست آن می باشد. یکی از شکل های تعریف شده برای محل تلاقی ها شکل پلان نامتقارن می باشد که در آن یک آبراهه فرعی به آبراهه اصلی متصل می شود بدون آنکه آبراهه جدیدی تشکیل شود. شناخت الگوی جریان، فرسایش و رسوب در محل تلاقی چنین پلانی با استفاده از مدل دو بعدی هدف اصلی مقاله می 9 متر با یک کانال اصلی به / باشد. در مطالعه حاضر به بررسی تغییرات مورفولوژیکی پلان تلاقی نامتقارنی که در نتیجه اتصال 09 درجه یک کانال فرعی به عرض 51 9 متر شکل گرفته، پرداخته شده است. بررسی ها نشان می دهد که در پلان نامتفارن، رسوبگذاری در پایین دست محل تلاقی و تنها در سمت ساحلی که کانال / عرض 1 فرعی متصل شده است صورت گرفته و بلعکس در ساحل مقابل تنها پدیده قابل مشاهده پدیده فرسایش و کف کنی می باشد. مقایسه نتایج عددی و آزمایشگاهی نشان داد که با خطای متوسط 55 در صد قادر به پیش بینی مشخصات مورفولوژیکی محل تلاقی شامل حداکثر ارتفاع و عرض پهنه منطقه رسوبگذار و هم چنین عمق چاله فرسایشی می باشد

کلیدواژه ها

تلاقی رودخانه، تغییرات مورفولوژیکی، الگوی جریان و رسوب، تپه رسوبگذاری، چاله فرسایشی، مدل CCHE2D

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.