حکمرانی مطلوب و جنگ شناختی در آینده

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: دومین همایش ملی فرماندهی و مدیریت در جنگ های آینده با رویکرد شناختی
  • کد COI اختصاصی: FCM02_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 72
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین چهری

دانشجوی کارشناسی مدیریت دفاعی، دانشگاه افسری امام علی(ع)، تهران، ایران.

چکیده

هر از چند گاهی موج توجه به آسیب های رسانه ها و شبکه های اجتماعی اوج می گیرد، اما اتفاق خاصی در فضای عمومی نمی افتد.حداقل اتفاقی که باید بیفتد یک حرکت جهادی انبوه متمرکز در یک بازه زمانی یکساله برای آموزش تشخیص خبر درست از خبر غلط، و آموزش کنترل احساس در مواجهه با خبرها، به عموم مردم است.تجربه این گونه بسیج های عمومی در حوادث طبیعی و در بیماری های فراگیر، وجود دارد و مسئولان می توانند با شبیه سازی این تجربیات، برای آموزش انبوه متمرکز عمل کنند و بهترین زمان، وقتی است که عموم مردم تاثیرات تخریبی برخی رسانه ها و شبکه های اجتماعی را در التهاب آفرینی لمس کرده باشند.میدان نبرد در آینده، ذهن مردم است و جنگ ها برای تصاحب فهم هاست. هویت جنگ شناختی، «تلاش برای ایجاد تغییر در تصمیم گیری افراد با تغییر دادن باورهای آنها، به وسیله تغییر در احساس های آنها» است. نقطه کانونی این تعریف، «تغییر در احساس ها» است به طوری که اگر عنوان «جنگ شناختی» را به عنوان «جنگ احساس ها» تغییر بدهیم به واقعیت نزدیک تر می شود.انبوه اطلاعات و اخبار، سبب شده است تا مخاطبین به «کوتاه خوانی» رو بیاورند و هم چنین از مواجهه با متن، به مواجهه با تصویر منتقل شوند و بر همین اساس، راهبرد رسانه ها و شبکه های اجتماعی، انتقال پیام های کوتاه و تصویری است و از آنجایی که آنچه در کوتاه ترین زمان دریافت و فعال می شود «احساس» است استراتژی رسانه ای به برانگیختن احساس مخاطبین در پیام ها، متمرکز شده است.در میان تمام موضوعاتی که در فضای گفتمانی جهانی شدن مطرح هستند، موضوع حکمرانی جهانی و مدیریت فرآیند جهانیشدن از اهمیت بیشتری برخوردار است. در واقع حل مسائل مختلف حوزه ی جهانیشدن در گرو رویکردهای کلان حکمرانی جهانی است. به علاوه عدهای از محققان قائل به هدایت و مدیریت فرآیند جهانیشدن هستند. این عده اصطلاح جهانیسازی را بیشتر مناسب تحولات سالهای اخیر جامعه ی جهانی میدانند.

کلیدواژه ها

جکمرانی مطلوب، جنگ شناختی، برانگیختگی، شبکه اجتماعی، رسانه.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.