مقایسه سیستمهای نقشه برداری در TBM

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: هفتمین کنگره ملی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: NCCE07_0967
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3371
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میراحمد میرقاسم پور

عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی تهران

چکیده

با پیشرفت تکنولوژی و ساخت وسایل و تجهیزات حفر تونل از جمله دستگاههایTunnel Boring Machines( TBMنه تنها نیاز به پرسنل نقشه برداری وهمچنین عملیات مربوط به آن کاهش نیافته، بلکه نیازمند حساسیت و دقتهای بالاتری نیز می باشدبا توجه به ساخت دستگاههای حفاری مکانیزه در کشور های مختلف، سیستمهای نقشه برداری مختص به آن نیز به منظور هدایت دستگاه حفار مورد استفاده وبهره برداری قرار می گیرد. در این راستا و با توجه به دستگاههایTBMموجود در کشور، سیستمهای نقشه برداری همچون PPS و TACS ،VMT ، ZED برای هدایت دستگاهها استفاده می گردد. با عنایت به اینکه هدف اصلی تمامی سیستمهای نقشه برداریTBMتعیین مختصات کاترهد و هدایت دستگاه مطابق با مسیر طراحی شده تونل می باشد، لیکن هر یک از این سیستمها دارای محاسن و معایبی بوده که می توان با بررسی آن، بهترین سیستم را برای ناوبری دستگاهTBMدر پروژه ها انتخاب نمود. این مقاله به شرح کلی این سیستمها از لحاظ سخت افزار و نرم افزار پرداخته و نسبت به یکدیگر مقایسه می شود

کلیدواژه ها

PPS ، TACS ،VMT ، ZED ،TBM

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.