تعیین مهمترین عوامل تاثیرگذار در ارزیابی کارایی راهکارهای مدیریت تقاضای سفر درشهرهای کشور مطالعه موردی : شهر تهران

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: هفتمین کنگره ملی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: NCCE07_0368
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1016
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدفرهاد افتخارزاده

عضو هیئت علمی پژوهشکده حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی کشور

بهنام امینی

عضو هیئت علمی دانشگاه بین المللی امام خمینی

سیداحمد پاکزادیان

کارشناسی ارشد برنامه ریزی حمل و نقل، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

اعزاز صادق وزیری

کارشناسی ارشد برنامه ریزی حمل و نقل، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات

چکیده

در سالیان اخیر، گرایش به راه حل های مدیریتی در بحران ها و مشکلات شهری افزایش یافته است. در این میان، مسایل و مشکلات مربوط به حمل ونقل، توجه ویژه ای را می طلبد که در آن به مدیریت تسهیلات موجود به منظور رسیدن به حداکثر بازده توجه می گردد. احداث تسهیلاتپرهزینه جدید در دوره های کوتاه مدت ممکن است پاسخگوی تقاضا باشد اما در درازمدت به علت بهبود سطح سرویس تسهیلات، باعث جذبتقاضای اضافی و در نتیجه کاهش دوباره کیفیت می شود. بنابراین ضمن احداث تسهیلات جدید برای پاسخگویی به افزایش جمعیت و گسترش شهرها لازم است مدیریت سیستم های حمل ونقل به منظور تغییر در الگوی سفرها و استفاده موثر از تسهیلات موجود انجام شود. امروزه علی رغم آنکه موضوع مدیریت تقاضای سفر از جایگاه ویژه ای در کشورهای توسعه یافته برخوردار می باشد، اما در این چارچوب، تاکنوناقدامات بسیار محدودی در ایران انجام شده است. این در حالی است که با توجه به معضلات و مشکلات بسیار زیاد و رو به گسترش شهرهای کشور در زمینه حمل ونقل و ترافیک، لزوم توجه ویژه و گسترده به راهکارهای مدیریت تقاضای سفر اجتناب ناپذیر می باشد. از اینرو در این مقاله نگاه ویژه ای به راهکارهای مدیریت تقاضای سفر صورت پذیرفته و از آنجایی که پیش نیاز انجام مقایسه بین راهکار های مختلف مدیریت تقاضا ، تعیین معیارهای ارزیابی این روش ها می باشد، لذا بر اساس فرایند نظرسنجی ارائه شده نسبت به تعیین این معیارها و اولویت بندی آنها با توجه به وزن اهمیتی آنها اقدام خواهد گشت

کلیدواژه ها

مدیریت تقاضا ، مدل های نظرسنجی ، ارزیابی کارایی ، سیستم های حمل و نقل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.