بررسی و مقایسه اثربخشی طرحواره درمانی و درمان راه حل محور در رضایت زناشویی زوجین متقاضی طلاق
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: نهمین کنفرانس بین المللی علوم انسانی، حقوق، مطالعات اجتماعی و روانشناسی
- کد COI اختصاصی: HLSPCONF09_022
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 90
نویسندگان
استادیار گروه روانشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اهر، آذربایجان شرقی، ایران
کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اهر، آذربایجان شرقی، ایران
کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اهر، آذربایجان شرقی، ایران
کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اهر، آذربایجان شرقی، ایران
چکیده
یکی از عواملی که به باشی روان شناختی و سلامت خانواده را در پی دارد، رضایت زناشویی است. به همین دلیل شناسایی رضایت در روابط زناشویی زناشویی و عوامل مرتبط و موثر بر آن اهمیت بالایی دارد. رضایت زناشویی حالتی روان شناختی است که در آن فرد متاهل از مزایا و هزینه های ازدواج با همسر خود خوشحال و راضی است. این یک ارزیابی ذهنی از تجربه یک فرد در ازدواج است و به نیازها، انتظارات و خواسته های فرد از رابطه بستگی دارد. رضایت زناشویی یک نگرش و ویژگی نسبتا پایدار است که ارزیابی کلی فرد از رابطه را منعکس می کند. این ویژگی یک رابطه نیست، بلکه یک تجربه و نظر ذهنی است. رضایت در روابط زناشویی می تواند تحت تاثیر عوامل مختلفی مانند شناخت، فیزیولوژی، الگوهای تعاملی، ویژگی های همسر، ویژگی های زناشویی، رویدادهای زندگی و تعهد معنوی باشد. رضایت زناشویی می تواند پیامدهای قابل توجهی برای رفاه و سلامت افراد متاهل و همچنین فرزندان و خانواده آنها داشته باشد. رضایت زناشویی نیز بسته به مرحله و مدت ازدواج می تواند در طول زمان تغییر کند. این پژوهش با هدف مقایسه اثربخشی طرح واره درمانی و درمان راه حل محور در بهبود رضایت زناشویی زوج های متقاضی طلاق انجام شد. در این پژوهش از طرح نیمه آزمایشی با پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری استفاده شد. جامعه آماری شامل کلیه متقاضیان طلاق شهر تبریز در سال ۱۴۰۲ بود که به دادگستری این شهر مراجعه کرده بودند. نتایج پژوهش نشان داد که بین میانگین نمرات پیش آزمون و پس آزمون گروه آزمایش و کنترل تفاوت معناداری وجود دارد. یعنی هر دو روش درمانی در بهبود رضایت زوجین تاثیر معناداری داشتند. همچنین مقایسه میانگین های گروه های آزمایشی نشان داد که بین طرح واره درمانی و درمان راه حل محور در بهبود رضایت زوجین تفاوت معناداری وجود ندارد. همچنین در دوره پیگیری نسبت به پیش آزمون و پس آزمون تاثیر کاهش نارضایتی معنادار بود. بر اساس نتایج به دست آمده می توان گفت که طرح واره درمانی و درمان راه حل محور می تواند رضایت و بهبود روابط زوج های متقاضی طلاق را بهبود بخشد.کلیدواژه ها
اختلال شخصیت، طرحواره درمانی، راه حل گرایی، نارضایتی زناشوییمقالات مرتبط جدید
- تحلیل مبانی فقهی حقوقی ماده ۳۰ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱ و نگاهی به رویه قضایی در این خصوص
- تحلیل حقوقی و فقهی تاثیر ماده ۲۹ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱ بر حقوق کودکان
- مفهوم و چهارچوب حقوقی حق فسخ در قراردادهای کار بر اساس قانون کار و رویه دیوان عدالت اداری
- نقش دفاتر اسناد رسمی و مشاورین املاک در اجرای قانون الزام
- بررسی تطبیقی کنوانسیون راجع به قانون حاکم بر مسئولیت ناشی از کالا با قوانین حمایت از حقوق مصرف کنندگان ایران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.