بهره گیری از الگوهای سنتی در حل معضل انرژی اقلیم سردو خشک

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین همایش ملی اقلیم، ساختمان و بهینه سازی مصرف انرژی
  • کد COI اختصاصی: CBOEC02_214
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 740
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مازیار نقی پورچناری

کارشناس ارشد معماری

علی جمال امیدی

کارشناس ارشد طراحی محیط زیست

نسیبه احمدی

کارشناس معماری

چکیده

با افزایش روز افزون جمعیت جهان و محدود بودن منابع انرژی، اکثر کشورها با مشکل تأمین انرژی روبرو هستند. انرژی برای همه ی مردم مسئله ای اساسی است. انرژی در تمام شئون جامعه ی انسانی رسوخ کرده است. جنبه های مختلف آن زندگی روزانه خانوادگی و حتی سیاست جهانی و بین المللی و طرح های توسعه ملی را تحت تأثیر قرار داده است. با توجه به این که منابع انرژی زیرزمینی، با سرعت فوق العاده ای مصرف می شوند و در آینده ای نه چندان دور چیزی از آنها باقی نخواهد ماند، لذا نسل فعلی وظیفه دارد به آن دسته از منابع انرژی که دارای عمر و توان زیادی می باشند روی آورده و دانش خود را برای بهره برداری از آنها گسترش دهد. منابع جدید انرژی که قابلیت تجدیدپذیری نیز دارند بسیار متنوع و زیاد هستند. انرژی باد، انرژی زمین گرمایی، انرژی زیستی، انرژی امواج، انرژی حرارتی دریاها و انرژی آب چند نمونه از این منابع جدید انرژی هستند. البته تمام این منابع انرژی از زمان های قدیم نیز وجود داشتند، ولی رشد و توسعه علم و تکنولوژی، بشر را قادر به مهار کردن این انرژی ها نموده است. از این رو بحث طراحی صحیح ساختمان ها و کالبد شهرها، بر اساس اقلیم پیرامونی خ ود موضوع روز بوده و بسیاری پژوهش ها به آن پرداخته می شود. به همین اساس، با توجه به گستردگی اقلیم سرد و خشک در کشور، و استفاده زیاد از انرژی های فسیلی در این مناطق لزوم بررسی راه حل های صحیح جهت کاهش مصرف انرژی می توان علاوه بر صرفه جویی اقتصادی به کاهش آلودگی های زیست محیطی نیز بینجامد. در این مقاله، شیوه کتابخانه ای و میدانی برای بررسی مطالب انتخاب شده و امید است که نتایج مطلوبی در کاهش مصرف انرژی های فسیلی و به تبع آن کاهش آلودگی های زیست محیطی داشته باشد.

کلیدواژه ها

اقلیم-توسعه پایدار- انرژی- سرد و خشک - معماری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.