بررسی معماری همساز با اقلیم شهرانزلی برمبنای مدل های اوانز و شاخص زیست- اقلیمی ساختمانی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین همایش ملی اقلیم، ساختمان و بهینه سازی مصرف انرژی
  • کد COI اختصاصی: CBOEC02_151
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1556
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا حسین نژاد خیاوی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد خلخال

چکیده

مقاله حاضر با هدف بررسی معماری همساز با اقلیم شهر انزلی بر مبنای مدل های اوانز و گیونی تدوین شده است. برای دستیابی به اهداف پژوهش و بررسی شیوه های مختلف معماری همساز با اقلیم از دوره آمار 10 ساله (1380-1389)ایستگاه سینوپتیک شهر رشت استفاده شده است. در این زمینه پژوهش های گسترده ای در اقلیم ها و شهر هایمختلف صورت گرفته است. در این پژوهش ابتدا به معرفی شهر انزلی پرداخته شده و ویژگی اقلیمی آن با استفاده ازتجزیه و تحلیل آمارهای اقلیمی بدست آمده و سپس نوع معماری همساز برای آسایش یا عدم آسایش انسان بر اساسمدل ها و شاخص های زیست محیطی مانند: گیونی و اوانز مورد بررسی قرار گرفته و در نهایت با انطباق توصیه هایروش های مختلف، توصیه های معماری و آسایش اقلیمی در هر روش مشخص گردیده است. شناخت دقیق تر اقلیمیو زیست اقلیمی، سبب افزایش آگاهی از موقعیت اقلیمی این شهر، برای طراحان ومعماران و بهره گیری از این جداول وشرایط آسایشی در هنگام طراحی و کاهش مصرف انرژی برای گرمایش و سرمایش ساختمان ها در این منطقه از اقلیمشهر انزلی خواهد شد. نتایج حاصله از تحقیق نشان می دهد که ماه های اردیبهشت، خرداد، شهریور و مهر در حالتآسایش قرار دارند و ماه های تیر و مرداد گرم بوده و با استفاده از کوران هوا به حالت آسایش می رسند در غیر اینصورت باید از دستگاه های مکانیکی برای تهویه استفاده شود. آذر، دی، بهمن، اسفند نیز از ماه های سرد هستند و بایداز روش ها و مصالح متناسب با اقلیم برای گرمایش استفاده کرد. روش تحقیق به صورت تحلیلی- توصیفی با ابزارمطالعات کتابخانه ای اطلاعات و اسناد جمع آوری شده از اداره هواشناسی استان گیلان می باشد. نتایج پژوهش درجداول ارائه شده است.

کلیدواژه ها

اقلیم - اوانز- گیونی - معماری همساز با اقلیم – انزلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.