راهی به سوی کاهش اتلاف انرژی در طراحی داخلی زمستانی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین همایش ملی اقلیم، ساختمان و بهینه سازی مصرف انرژی
  • کد COI اختصاصی: CBOEC02_104
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1193
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آیت محمدی تبار

کرمانشاه، باغ ابریشم، دانشگاه رازی

قامت پرویژی

کرمانشاه، باغ ابریشم، دانشگاه رازی

محمدعلی زرافشانی

اسلام آباد غرب، دانشگاه آزاد اسلامی

چکیده

در این مقاله تأثیر معماری داخلی بر کاهش اتلاف انرژی گرمایشی در فصل زمستان بررسی می شود. پیش از این همواره تأثیرپوسته خارجی ساختمان بر بهینه سازی مصرف و کاهش اتلاف انرژی دیده شده ، اما اثر معماری داخلی بر میزان کاهش اتلافانرژی به صورت جدی مطالعه نشده بود. لذا برای پاسخ به این پرسش اصلی که آیا معماری داخلی در کاهش اتلاف انرژی در فصلزمستان موثر است؟ و در صورت مثبت بودن جواب میزان این تاثیر چقدر است ؟ به نگارش این مقاله پرداختیم . مهمترین نتایجاین مقاله در قالب معماری داخلی زمستانی مورد بررسی قرار گرفت و در این زمینه راهکارهایی بیان شد . این راهکارهادر بخش معماری داخلی زمستانی با بحث درباره معماری داخلی غیر فعال و راههای کاهش اتلاف انرژی شروع ومشخص شد که علاوه بر عایق های حرارتی ، پنجره های دوجداره و معماری غیر فعال که در اکثر کتابهای تخصصی ومطالعات قبلی به آنها پرداخته شده است ، معماری داخلی نیز به عنوان جزئی جداناپذیر از ساختمان می تواند در بهینهسازی مصرف انرژی و کاهش اتلاف موثر باشد . در بخش راههای جلوگیری اتلاف انرژی نیز با مطالعه راههای اتلافانرژی در داخل ، بر اساس اولویت میزان این اتلاف طبقه بندی شدند و راهکارهایی مانند پوشاندن پل های حرارتی ،طراحی خاص جداره های غربی و شرقی ، طراحی جداره های اصلی ، طراحی مبلمان اصلی و فرعی ، پنجره و سایرعناصر معماری داخلی مورد بررسی قرار گرفتند . نتایج مطالعات نشان داد که هنر معماری داخلی به عنوان پوستهداخلی ساختمان می تواند علاوه بر ایجاد یک فضای کاربردی ، زیبا به وسیله ای به منظور تنظیم شرایط محیطی داخلکمک کند .

کلیدواژه ها

شرایط آسایش - پل حرارتی - معماری داخلی غیر فعال - معماری داخلی زمستانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.