بررسی تأثیر جرم حرارتی پوسته خارجی رو به جنوب ساختمانی در تهران بر اندازه تجهزات گرمایشی و سرمایشی آن

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین همایش ملی اقلیم، ساختمان و بهینه سازی مصرف انرژی
  • کد COI اختصاصی: CBOEC02_067
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1588
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کامران نائیجی

دانشگاه فنی برلین – دانشگاه فنی برلین

کلاوس روکرت

دانشگاه فنی برلین – دانشگاه فنی برلین

چکیده

اندازه تجهیزات گرمایشی و سرمایشی ساختمان مرتبط با عملکرد حرارتی پوسته خارجی ساختمان است که آننیز علاوه بر مقاومت حرارتی به جرم حرارتی پوسته خارجی وابسته است. میزان تأثیر جرم حرارتی بر اندازهتجهیزات گرمایشی و سرمایشی ساختمان نیز خود وابسته به شرایط آب و هوایی محیط بیرون ساختمان، مقاومتحرارتی پوسته، محل قرارگیری عایق حرارتی و شرایط محیط داخل ساختمان مانند دمای محیط و میزان بارهایحرارتی داخلی ساختمان است. در این مقاله میزان تأثیر جرم حرارتی پوسته خارجی رو به جنوب ساختمانیمسکونی در تهران بر بارهای حداکثر گرمایشی و سرمایشی آن بررسی شده است. همچنین بارهای حداکثر برایدو دیوار، اولی ترکیبی از لایه بتن و عایق پلی استایرن و دومی ترکیبی از لایه بلوکهای بتن هوادار اتوکلاو شده وعایق پلی استایرن، در مقاومت حرارتی های مشابه، با یکدیگر مقایسه شدند. این مقایسه ها بر اساس مؤلفه هاییمانند ضخامت جرم حرارتی، ضخامت کل و وزن بر واحد سطح دیوارها انجام شده است. علاوه بر آن در انجاممحاسبات تأثیر وجود بارهای حرارتی داخلی و نشتی هوای داخل ساختمان نیز بر میزان بارهای حداکثر در نظرگرفته شده است. محاسبات به کمک نرم افزار انرژی پلاس و با استفاده از داده های آب و هوایی ساعتی شهر تهرانو به روش تفاضل محدود انجام شده است. نتایج نشان میدهند جرم حرارتی باعث کاهش بارهای حداکثرگرمایشی و سرمایشی، و در نتیجه کوچکتر شدن تاسیسات ساختمان می شود. همچنین نتایج این تحقیق بهروشنی اهمیت در نظر گرفتن جرم حرارتی، وضعیت نشتی ساختمان و بارهای داخلی در محاسبات مربوط بهانتخاب تجهزات گرمایشی و سرمایشی را نشان میدهد.

کلیدواژه ها

بار حداکثر گرمایشی و سرمایشی - پوسته خارجی ساختمان - جرم حرارتی - بارهای حرارتی داخلی - نشتی هوا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.