تاثیر استفاده از سیستم های تولید همزمان در جهت کمک به بهینه سازی مصرف انرژی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین همایش ملی اقلیم، ساختمان و بهینه سازی مصرف انرژی
  • کد COI اختصاصی: CBOEC02_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1132
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدعلی اشجاری

دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین المللی جلفا

مرادعلی پورمحمد

دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین المللی جلفا

چکیده

تولید همزمان حرارت و قدرت (CHP) که با نام تولید غیرمتمرکز شناخته می شود با توجه به مزایای اقتصادی و زیست محیطی در سراسر جهان مورد توجه قرار گرفته است. که در این مقاله به مقایسه انواع سیستم های تولید همزمان حرارت و قدرا پرداخته می شود و لازم بذکر است که با توجه به آمارهای سازمان سابا که حدوداً 39 درصد برق مصرفی کشور در بخش خانگی و تجاری مصرف می شود که در این مقاله از بین انواع روشهای سیستم های همزمان تولید حرارت و قدرت با توجه سهم بخش خانگی و تجاری تاکید بر پایه میکروتوربین می باشد. به جز استفاده صنعتی از این سیستمها استفاده از آنها برای تولید برق و حرارت در اندازه کوچک (کمتر از 300kw) جهت ساختمانهای تجاری اداری و مسکونی دارای اهمیت می باشد و با توجه به در دهه های آینده اهمیت استفاده از این فن آوری مشخص می گردد. با توجه به میزان صرفه جویی مصرف انرژی حاصل از این سیستم در جهت کمک به رشد صنعتی کشور مصرف گردد. در ادامه تعریفی از سیستم های پراکنده و انواع آن ارایه داده و آنها را دسته بندی نموده و در نهایت در مورد مزایا و معایب انواع فن آوری و مقایسه ویژگیهای انواع مختلف سیستم های تولید همزمان حرارت و قدرت پرداخته و پیش بینی می شود که روند کاهش هزینه برای برخی از فناوریهای مانند میکروتوربین بسیار قابل توجه می باشد. و نیز لازمبذکر هست که با توجه به نیاز بیست سال آینده کشور به بیش از 70 هزار مگاوات مصرف پیک و در نظر گرفتن ضریب ذخیره تولید بر مبنای گزارش مقدماتی صنعت برق ایران در سال 1400 بیش از 90 هزار مگاوات قابل تولید نیروگاهها، میزان سرمایه گذاری بالای 20 میلیارد دلار خواهد بود. هر چه بتوان این سرمایه گذاری را از طریق واحدهای تولید برق پراکنده توسط مصرف کنندگان تامین نمود می توان از خروج ارز ناشی از فروش سرمایه های ملی ممانعت کرد. میکروتوربین تولید همزمان علاوه بر کاهش مصرف سوخت و بهینه سازی انرژی در زمانهای پیک بار نیز بسیار مفید است. در پایان نیز راهکارهایی جهت کاهش موانع توسعه تولید پراکنده در ایران نیز ارائه می گردد تا هر چه بیشتر به بهینه سازی مصرف انرژی کمک شود.

کلیدواژه ها

تولید همزمان حرارت و قدرت (CHP) میکروتوربین- بهینه سازی مصرف انرژی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.