استفاده از عامل فنتون در تصفیه فاضلاب های صنعتی خطرزا
- سال انتشار: 1382
- محل انتشار: چهارمین همایش مراکز تحقیق و توسعه صنایع و معادن
- کد COI اختصاصی: CIMRDC04_148
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 4944
نویسندگان
موسسه پژوهشی پالایش آب (پالاب)
موسسه پژوهشی پالایش آب (پالاب)
موسسه پژوهشی پالایش آب (پالاب)
چکیده
در این تحقیق تصفیه پذیری نمونه هایی از فاضلاب های صنعتی خطر زا از جمله فاضلاب یک کارخانه تولید سم و فاضلاب رنگرزی یک کارخانه نساجی با استفاده از عامل فنتون مورد بررسی قرار گرفته است. در این روش یون هیدروکسیل تولید شده با حمله به ماده آلی باعث تخریب ساختار مولکولی آن می شود. مقادیر بهینه pH، پروکسید هیدروژن و سولفات فرو مصرفی و دما برای تصفیه این دو فاضلاب بدست آمده است. پس از آزمایشهای جداگانه ، pH بهینه برای فاضلاب رنگرزی بین 3و4 برای فاضلاب تولید سم بین 3 و 3/5 بدست آمد. با افزایش pH راندمان تصفیه در هر دو فاضلاب به شدت کاهش می یابد در حالیکه افزایش مقدار پروکسید هیدروژن و سولفات فرو مصرفی، راندمان تصفیه را افزایش می دهد. استفاده از 400-600mg/l پروکسید هیدروژن و 200-400 mg/l سولفات فرو برای فاضلاب رنگرزی و 1200-1500 mg/l پروکسید هیدروژن و 500-600 mg/l سولفات فرو برای فاضلاب تولید سم بعنوان مقادیر بهینه انتخاب شدند. همچنین محدوده مناسب دما برای هر دو فاضلاب بین 30 و 50 درجه سلسیون بدست آمد. نتایج این پژوهشها نشان داده است که استفاده از عامل فنتون ، روش مناسبی برای تصفیه این دو فاضلاب می باشد.کلیدواژه ها
فاضلاب رنگرزی ، فاضلاب تولید سم ، عامل فنتونمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.