بهبود شبیه سازی لیتولوژیکی سه بعدی یکی از مخازن نفت خیز جنوب از طریق الگوریتم چند نقطه ای SNESIM در قیاس با الگوریتم دو نقطه ایSISIM

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین کنفرانس و نمایشگاه تخصصی نفت
  • کد COI اختصاصی: PTCE01_124
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 739
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حامد نادری

شرکت خدمات مهندسی نفت کیش، دانشجوی دکترای مهندسی اکتشاف معدن

نادر فتحیان پور

دانشیار دانشکده مهندسی معدن

احمدرضا مختاری

استادیار دانشکده مهندسی معدن

چکیده

مدلسازی رخساره ها و ساختارهای پیچیده زمین شناسی با استفاده از روش های پیشرفته ی زمین آمار چندنقطه ای، به بالا بردن دقت درتخمین ذخیره برجای نفت، پیش بینی جریان سیال زیر سطحی، مدیریت تاریخ تولید، بازیابی بیشتر از نفت باقی مانده کمک شایانی خواهدنمود. بدین منظور، در این تحقیق، شبیه سازی مدل لیتولوژیکی قسمتی از مخزن آسماری با استفاده داده های چاه نگاری حاصل از 30 چاه حفر شده در آن به همراه گزارشات زمین شناسی مربوطه انجام شد. با کنارگذاشتن 4 چاه مرکزی به عنوان چاه های مشاهده ای از تعداد 30 چاه، فرآیند شبیه سازی با 26 چاه باقی مانده پیگیری شد که طی آن، ابتدا مدل لیتولوژیکی مخزن با استفاده از الگوریتم مبتنی بر زمین آمارواریوگرامیSISIMشبیه سازی شاخص مرحله ای) بازسازی شد. در مرحله بعد، با شناسایی الگوهای پراکندگی فضایی رخساره ها و بااستفاده از اطلاعات حاصله از تفاسیر زمین شناسی، ساخت تصاویر آموزشی مناسب متناظر با هریک از زون های نفتی مخزن انجام شده و به دنبال آن مدل لیتولوژیکی مخزن مورد مطالعه از طریق الگوریتم مبتنی بر زمین آمار چندنقطه ایSNESIM شبیه سازی معادله نرمال منفرد) نیز،شبیه سازی شد. نتایج اعتبارسنجی در مدل های حاصله، بازتولید بهتر الگوهای پراکندگی رخساره های موجود در مخزن، بخصوص زون های متخلخل ماسه سنگی را از طریق الگوریتمSNESIM نشان داد.

کلیدواژه ها

زمین آمار چند نقطه ای، شبیه سازی رخساره ای مخزن/SNESIM ،SISIM

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.