بررسی پارامترهای موثر در سیستم گردش سیالات حفاری و مقایسه میدانی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین کنفرانس و نمایشگاه تخصصی نفت
  • کد COI اختصاصی: PTCE01_085
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1158
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی کاهش

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی نفت

علیرضا ردایی

مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات یزد

چکیده

سیستم گردش سیال حفاری نقش بارزی در عملیات حفاری بر عهده دارد . طراحی و انتخاب مناسب این سیستم میتواند بهره وری عملیات حفاری را افزایش داده , و هزینه های مصرفی را کاهش دااده از این رو پیش بینی دقیق توزیع فشار سیالات حفاری در تمام عمق چاه حائزاهمیت می باشد. در این مقاله به بررسی پارمترهای موثر سیال حفاری در انتخاب سیال مورد نظر جهت عملیات حفاری و آنالیز شبیه سازی سیال حفاری وفشار در گردش سیال می پردازیم. و مقایسه ای بین نتایج حاصل از عملیات حفاری در منطقه را ارزیابی می کنیم. برای جابجایی سیال حفاری در حین عملیات عواملی همچون سرعت پمپ گل حفاری , افت فشارهای سطحی , افت فشار درون چاهی , رشته لوله حفاری و عملکرد مته های حفاری , فضای حلقوی محاسبه می گردد. روش مورد مطالعه محاسبه افت فشارها در عملیات حفاری برای جریان سیال به صورت آرام , و آشفته در رژیم های جریانی مختلف را در یک سیکل سیال بررسی می کند. اطلات مربوطه از خلاصه گزارشات روزانه عملیات سیال حفاری و مشخصات ابزار حفاری در عمق های مختلف به کار گرفته شده است

کلیدواژه ها

افت فشار , رشته حفاری , مته های حفاری , سرعت سیال , فضای حلقوی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.