ارزیابی پتروفیزیکی سازندهای کنگان و دالان بالایی واقع در میدان گازی کیش

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین کنفرانس و نمایشگاه تخصصی نفت
  • کد COI اختصاصی: PTCE01_049
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1492
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدخت متین

کارشناس انرژی

بیژن حعفر بابایی

کارشناس ارشد شرکت ملی حفاری ایران

چکیده

در این ارزیابی پتروفیزیکی واکنش مجموعه ی سنگ و سیال موجود در عم قهای مختلف را در مقابل تحری کهای فیزیکی و الکتریکی خارجی به منظور بررسی کیفیت مخزنی بخش های مختلف سازند و زون بندی مخزن برای تعیین مناسب ترین زون ها جهت بهره برداریبهینه و توسعه آگاهانه تر میادین نفتی، بررسی و تجزیه و تحلیل م یکند. در این مطالعه به منظور محاسبه خواص پتروفیزیکی از قبیلحجم شیل، تخلخل، اشباع آب، تعیین لیتولوژی، تعیین ضخامت خالص و نسبت ضخامت خالص به ناخالص سازندهای مخزنی کنگان ودالان بالایی، نگارهای چاه پیمایی دو حلقه چاهC و B میدان گازی کیش با نرم افزار ژئولاگ و روش احتمالی ارزیابی شد. نتایج حاصل ازانواع نمودارهای متقاطع شامل نوترون - چگالی، نوترون- سونیک، چگالی - سونیک و چگالی- فتوالکتریک، لیتولوژی غالب در این دو چاه را کلسیت با حجم بالایی از دولومیت و حجم ناچیز انیدریت و شیل نشان می دهند. کراس پلات توریم- پتاسیمTh/K نوع کانی های رسی را مخلوطی از ایلیت، کائولینیت و مونت موریونیت تشخیص دادمیانگین حجم شیل درچاه هایC و Bبهترتیب 0/4,0/52میانگین تخلخل مؤثرPHIE) 5/13,6/62درصد و همچنین میانگینتخلخل کلPHIT) 6,6/65 درصد تعیین گردید. کمی اختلاف در میانگین تخلخ لکل و تخلخ لمؤثر چاهها نشان دهنده حجم کمشیل در سازندها میباشد. روش مورد استفاده برای محاسبه اشباع آب ایندونزیا 1 بود . میانگین اشبا عآب در چاههایC و B به ترتیب26/83 و 12/03درصد محاسبه شد. به طور کلی م یتوان نتیجه گرفت که حجم پایین شیل بیانگر این مطلب است که این سازندها بیش تر از دولومیت و آهک تمیز بدون رس تشکیل شده اند و از کیفیت مخزنی خوبی برخوردار هستند

کلیدواژه ها

ارزیابی پتروفیزیکی، اشباع آب، تخلخل، سازند دالان، سازند کنگان، میدان گازی کیش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.