مدلسازی چوک های سرچاهی یک میدان گار میعانی و محاسبه نرخ تولید از هر چاه

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین کنفرانس و نمایشگاه تخصصی نفت
  • کد COI اختصاصی: PTCE01_041
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2127
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رباب چاه شوری

دانشجوی کارشناسی ارشد

رضا آذین

استادیار مهندسی نفت،دانشگاه خلیج فارس بوشهر

محمد حسین حیدری سورشجانی

پژوهشکده ازدیاد برداشت از مخازن نفت و گاز تهران

شهریار عصفوری

استادیار مهندسی شیمی،دانشگاه خلیج فارس بوشهر

چکیده

تقریبا در همه چاههای گاز میعانی جریان چندفازی رخ میدهد. در این چاهها به منظور کنترل دبی تولیدی یا فشار، چوکهای سطحی نصب میشوند.چوکها با کنترل دبی از مخروطشدگی گاز و آب، تولید ماسه، و اضافه شدن سرعت خوردگی جلوگیری میکنند. هدف از این مقاله ارائه رابطهای مناسب،جهت مدلسازی دقیق عملکرد چوکهای یکی از میادین گاز میعانی ایران است که به یک مهندس بهرهبردار در جهت کنترل تولید گاز، میعانات و پیشبینیعملکرد چاه تحت شرایط مختلف کمک میکند. از آنجا که در میدان مورد مطالعه جریانسنج روی چاههای سکو نصب نگردیده است، لذا نرخ تولید از هر چاهوجود ندارد و تنها مجموع نرخ تولید چاه های هر سکو گزارش شده است که به جهت تحلیل داده های تولید و پیش بینی آینده تولید لازم است نرخ تولید هر چاه تعیین شود.در این مقاله با استفاده از اطلاعات درصد بازشدگی چوکها (به جای اندازه اسمی چوک) و دادههای تست جداکننده، رابطهی درصد بازشدگی و اندازه اسمیچوک به تفکیک چاه به دست آمد. سپس به کمک روابط به دست آمده، دبی جریان گاز و میعانات شبیهسازی شد. علاوه بر آن با استفاده از دادههای تستجداکننده، رابطهی تجربی بدست آمد که بر اساس آن نرخ تولید از فشار جریانی سرچاهی و درصد بازشدگی تخمین زده شد. نتایج نشان میدهد که نرخ تولید پیشبینی شده توسط پایپسیم، نسبت به رابطه ی تجربی مقدار خطای کمتری دارد.

کلیدواژه ها

عملکرد چوک- گاز میعانی- تست جداکننده- شبیهساز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.