بررسی تاثیر سربار و مشخصات میخ ها در کارآیی دیوار خاک مسلح با مدل سازی فیزیکی
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: دهمین کنگره سالانه بین المللی عمران، معماری و توسعه شهری
- کد COI اختصاصی: ICSAU10_037
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 88
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران-ژئوتکنیک دانشگاه ارومیه
استاد گروه مهندسی عمران دانشگاه ارومیه
چکیده
خاک های ماسه ای ، در حالی که به وفور یافت می شوند، به دلیل انسجام کم و ظرفیت تحمل بار ضعیف ، اغلب برای اهداف ساختمانی و مهندسی مشکل ساز هستند لذا نیاز به روش های مقاوم سازی پایدار و مقرون به صرفه ای وجود دارد که یکپارچگی سازه و پایداری دیوارهای ماسه ای را افزایش دهد، یک راه حل بالقوه استفاده از روش میخکوبی و تسلیح خاک است .با این حال، تاثیر سربار و مشخصات میخ ها بر عملکرد و کارآیی این دیوارها هنوز به طور کامل درک نشده است . سربار می تواند ناشی از بارهای ترافیکی ، ساختاری ، یا محیطی باشد و تاثیرات مختلفی بر رفتار مکانیکی دیوارهای خاک مسلح داشته باشد.مشخصات میخ ها شامل جنس ، ابعاد و چیدمان آنها نیز از عوامل مهم در عملکرد این دیوارها محسوب می شوند. بنابراین ، لازم است که تاثیر این عوامل به دقت مورد بررسی قرار گیرد تا بتوان روشهای طراحی بهینه تری را ارائه داد و از پایداری و ایمنی سازههای خاکی اطمینان حاصل نمود.در این پژوهش مدلسازی فیزیکی با طراحی و ساخت جعبه چوبی آزمایش آغاز شد که در آن از ماسه خشک بعنوان مصالح خاکی ، نوار های کاغذ کرافت بعنوان المان های تسلیح و کاغذ مقوایی به عنوان رویه دیوار خاک مسلح استفاده شد. و با اعمال بارگذاری زمان مند استاتیکی تغییرات نشست خاک و خیز دیواره خاک مسلح ارزیابی شدند و مشاهده شد که با افزایش طول و عرض المان های تسلیح و کاهش مقدار سربار در یک چیدمان مشخص میخکوبی و تراکم یکسان خاک، نشست خاک و خیز دیواره خاک مسلح کاهش یافتند.کلیدواژه ها
دیوار خاک مسلح ، خاک ماسه ای ، بار استاتیکی ، میخکوبی ، ارزیابی پایداریمقالات مرتبط جدید
- بازخوانی مولفه های معماری همساز با اقلیم در طراحی مساجدنمونه موردی مساجد تاریخی شهرستان دزفول
- بررسی مشکلات نوسازی بافت های فرسوده شهری (نمونه موردی : محله وکیل آباد مشهد)
- آثار تاریخی شهر اصفهان در عصر صفویه
- طرح احیاء حمام طرقبه با رویکرد ارتقا تعاملات اجتماعی
- رنگ شناسی تزئینات معماری مساجد کرمان(نمونه مورد مطالعه مساجد بازار کرمان )
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.