بررسی رابطه بین سرمایه فکری و بازارگرایی (مطالعه موردی :گروه شرکت های آژند

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: کنفرانس ملی تجاری سازی، توسعه ملی و علوم مهندسی
  • کد COI اختصاصی: CCNDES01_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1153
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی طالبی پور

کارشناسی ارشد مهندسی صنایع مدیریت سیستم بهره وری،دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه، باشگاه پژوهشگران جوان ،ساوه،ایران

امین خشنود

کارشناسی ارشد مهندسی صنایع مدیریت سیستم بهره وری،دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک

چکیده

امروزه با توجه به گسترش رقابت بین سازمان ها و افزایش اهمیت موفقیت سازمان ها در این عرصه سازمان ها را به سوی استفاده ازیکی از مهمترین منابع خود یعنی دانش و سرمایه فکری سوق داده است دانش به عنوان مهم ترین سرمایه، جایگزین سرمایه هایمادی به ویژه در محیط رقابتی و فناوری شده است. لذا مفهوم سرمایه فکری کاربردی مهم و گسترده یافته است. سرمایه فکری در مشتریان،فرآیندها،اطلاعات،علامت تجاری، منابع انسانی و سیستم های سازمان متجلی می شود و نقش فزاینده ای در خلق مزیتهای رقابتی پایدار را ایفا می کند و دو عامل مهم که موجب بالا رفتن عملکرد بازارگرایی شرکت ها در دو دهه گذشته شده است ؛جهانی شدن و افزایش تغییرات در فناوری می باشد. در چنین محیطی سرمایه فکری و دارایی های نامشهود از عوامل موفقیت بشمار می روند از این رو این پژوهش به بررسی رابطه ی سرمایه فکری و بازارگرایی پرداخته است و به بررسی رابطه ی 3 عنصر سرمایه فکری یعنی (سرمایه انسانی، سرمایه ساختاری، سرمایه مشتری ) با بازارگرایی می پردازد . تحقیق مورد نظر از حیث هدف یکتحقیق کاربردی و از حیث روش شناختی از نوع تحقیقات توصیفی پیمایشی است. جهت گردآوری اطلاعات از ابزار پرسشنامه استفاده گردیده است و در این پژوهش اطلاعات بدست آمده با استفاده از شیوه های آمار توصیفی و آمار استنباطی مورد تحلیل قرار می گیرند. نتایج حاصل از این تحقیق نشان می دهد بین سرمایه فکری و بازارگرایی رابطه مستقیم و معناداری وجود دارد

کلیدواژه ها

سرمایه فکری، بازارگرایی، سرمایه انسانی، سرمایه ساختاری، سرمایه مشتری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.