بهبود مشخصات ساختاری و سطح پوشش های هیدروکسی آپاتیت سنتز شده به روش سل-ژل با دوپینگ همزمان عناصر نقره و روی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: هشتمین کنگره سرامیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ICC08_060
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 900
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید سامانی

دانشکده مواد و متالورژی، دانشگاه علم و صنعت ایران

سیدمحمد حسینعلی پور

دانشکده مواد و متالورژی، دانشگاه علم و صنعت ایران

حمیدرضا رضایی

دانشکده مواد و متالورژی، دانشگاه علم و صنعت ایران

مرتضی تمیزی فر

دانشکده مواد و متالورژی، دانشگاه علم و صنعت ایران

چکیده

در این تحقیق اثر ورود برخی یون های فلزی بر ساختار و مورفولوژی سطح پوششهای هیدروکسی آپاتیتHAp) بررسی گردید . هیدروکسی آپاتیت خالص و جایگزین شده به روش سل - ژل و با استفادهاز نیترات کلسیم و پنتوکسید فسفر به عنوان پیش سازهایP و Ca و نیترات روی و نیترات نقره به ع نوانجایگزینCa سنتز شدند . مقدار پایه برای نقرهwt%1/5 و برای رویwt% 2/5 درنظر گرفته شد . پوشش-دهی روی نمونه های شیشه ای و به روش فروبری انجام گرفت . آزمایشXRD برای بررسی ساختاربلوری انجام و آزمایشFTIR نیز برای بررسی پیوندهای شیمیایی انجام گرفت . برای بر رسی مشخصات سطحی پوشش ازSEMاستفاده شد . نتایجFTIR و XRD تأیید کرد که ساختار کریستالی ماده حاصل به صورت خالص و چه با افزودن عناصر فلزی یکسان بوده و شباهت طیفFTIR نمونه ها احتمال تشکیل هیدروکسی آپاتیت کربناته به روش سل - ژل تأیید شد . اندازه کریستالیت ها در محدودهnm14-42 قرار داشت . نتایج نشان داد که با دوپینگ نقره و روی و افزایش تدریجی مقدار نقره به اندازه wt%0/3 و کاهش تدریجی مقدار روی به اندازهwt% 0/5 پارامترهای فوق الذکر تا1/0wt%Zn -0/9wt%Ag افزایش یافته و سپس به مقدار قابل توجهی کم شدند . مطابق با م شاهداتSEM پوشش هیدروکسیآپاتیت خالص بافتی غیریکنواخت داشته و در نواحی مختلف سطح فرورفتگی ها و ترک هایی مشاهده شددر نمونه های حاوی هر دو عنصرAg و Zn وضعیت ظاهری پوشش بهتر شد، پوشش پیوسته و تقریبا یکنواختی شکل گرفت و بتدریج ترکها حذف شدند بطوریکه با افز ایش درصد نقره و کاهش درصد روی،پوشش یکنواخت تر شد

کلیدواژه ها

هیدروکسی اپاتیت، دوپینگ، سل-ژل، ریزساختار، پوشش دهی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.