تخصیص توان راکتیو در سیستمهای قدرت تجدید ساختار شده با استفاده از شبکه های عصبی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس نیروگاههای برق
  • کد COI اختصاصی: EPGC05_106
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1695
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن براتی

استادیار گروه برق، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول

عبدالرضا حسینی

کارشناسارشد برق ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول

رضا زادهعلی

شرکت برق منطقه ای استان خوزستان

چکیده

در سیستمهای تجدید ساختار شده، شبکه انتقال محلی است که در آن رقابت بین عرضه کنندگان در تامین تقاضای مصرفکنندگان بزرگ و شرکتهای توزیع رخ میدهد. انتقال توان به عنوان یک سرویس اولیه در ارتباط با شبکه انتقال بوده و تامین آن از وظایف بهرهبردار سیستم است. به منظور تهیه این سرویس اولیه و حفظ آن، سرویس - های دیگری به عنوان سرویسهای جانبی از جمله کنترل ولتاژ و کنترل توان راکتیو مورد نیاز می باشد . بازار رقابتی خدمات جانبی مستقل از بازار انرژی است و تخصیص توان راکتیو از دید تولیدکنندگان و مصرف کنند گان در بازار از موضوعات مهم در مباحث سیستمهای تجدید ساختار شده میباشد. از جمله روشهای تخصیص توان راکتیو و قیمت - گذاری آن، روش مبتنی بر ماتریس ادمیتانس است. در این روش با استفاده از نظریه مدار و با تجزیه ماتریس ادمیتانس به زیرماتریسها، ولتاژ بار به صورت تابعی از ولتاژ مولدها استخراج میشود و سهم توان راکتیو هر مولد در تامین توان راکتیو هر بار و بالعکس مشخص میگردد. با بزرگتر شدن ابعاد سیستم قدرت، روش مبتنی بر معادلات ریاضی از سرعت مناسبی برخوردار نبوده، لذا از روشهای هوشمند(از جمله شبکه عصبی) با حضور بازار خدمات جانبی(توان راکتیو) برای تخصیص توان راکتیو از دید مولدها و بارهای شبکه استفاده خواهد شد. با در نظر گرفتن شبکه اس تاندارد 30 شینهنتایج حاصل از روشهای مبتنی بر ماتریس ادمیتانس و ،MATLAB و بازار خدمات جانبی و بهرهگیری از نرمافزار IEEE روش شبکه عصبی مقایسه شده است.

کلیدواژه ها

تخصیص انتقال توان راکتیو، ماتریس ادمیتانس، شبکه عصبی مصنوعی، تجدید ساختار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.