مطالعه تطبیقی بیمه های اتکایی و بیمه های اتکایی اسلامی (تکافل اتکایی)

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: سی ویکمین همایش ملی و دوازدهمین همایش بین المللی بیمه و توسعه: رضایت مندی و اعتماد مردم به صنعت بیمه
  • کد COI اختصاصی: INSDEV31_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی زین ساز

مدیر بیمه های اتکایی و امور بین الملل، شرکت بیمه رازی، دانشکده مدیریت، دانشگاه تهران، تهران، ایران

زهرا درخشان

کارشناس بیمه های اتکایی، شرکت بیمه رازی، دانشکده بیمه اکو، دانشگاه علامه طباطبایی، تهران، ایران ایران

امید عبدلی خالدی

رئیس اداره بیمه های اتکایی، شرکت بیمه سینا، دانشکده مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی تهران شمال، تهران، ایران

چکیده

بیمه های اتکایی اسلامی یک جایگزین اسلامی، در جهت پشتیبانی از شرکت های تکافل می باشد. بنابراین شرکت های فعالدر حوزه تکافل باید برای اطمینان و امنیت خاطر نسبت به ریسک های تحت پوشش در طولانی مدت، بیمه های اتکایی اسلامی را به طورجدی همگام با صنعت تکافل رشد داده و به دلیل تعداد کم اپراتورهای تکافل با رویکرد تقسیم ریسک نسبت به تداوم صنعت تکافل اقدامنمایند. در نتیجه در قدم اول آنها تکافل را با شرکت های بیمه اتکایی سنتی بیمه می کنند تا نیاز بازار شناسایی و در طولانی مدتبرآورده شود. این عمل به دلیل ضرورت (داروره) و نیاز شدید (حاجه) و همچنین تعداد کم و ناکافی شرکت های تکافل اتکایی ادامه مییابد و رویکرد فوق تا ایجاد ظرفیت مناسب، قابل قبول می باشد. هدف این مقاله تجزیه و تحلیل نقش تکافل اتکایی و پتانسیل بالای آن باهدف صیانت مالی از صنعت تکافل و چگونگی تعامل آن با شریعت، قوانین و حقوق اسلامی می باشد. این پژوهش با استفاده از روشتحقیق دکترینال با تحلیل محتوا انجام شده است و در نهایت با توجه به موانع موجود راه حل هایی را در جهت توسعه صنعت تکافل ارائهخواهد نمود.

کلیدواژه ها

تکافل، تکافل اتکایی، بیمه های اتکایی، شریعت، بیمه اتکایی اسلامی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.