بازنگری در کیفیت بتن از دیدگاه توسعه پایدار: ضرورت ساخت بنای ماندگار

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی بنای ماندگار
  • کد COI اختصاصی: BANA01_064
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1218
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسنا ورمقانی

دانشجوی دکتری معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی

چکیده

تغییر دیدگاه محققین علم بتن از دیدگاه مقاومتی به ماندگاری انقلابی را در صنعت بتن و سازه ایجاد نموده است. بتن های ویژه ای که بر این اساس طراحی گردیده اند؛ نوید ایجاد سازه هایی با مقاومت و دوام بالا را می دهند. در نتیجه ساخت چنین سازه هایی، عمر سازه های بتنی افزایش یافته و به همین سبب تعمیر، ترمیم و تخریب سازه های بتنی به تعویق افتاده و کاهش مصرف حجم عظیمی از سرمایه های ملی را بدنبال دارد. بتن مصرفی با توجه به فرآیند تولید آن می تواند نقش هماهنگ یا متناقض با توسعه پایدار داشته باشد؛ می-تواند به عنوان گزیده ترین مصالح ساختمانی؛ سکوی پرشی به سوی توسعه پایدار و ایجاد بناهای ماندگار باشد و یا به عنوان یک مصالح سست و بی دوام، مقاومتی حتی کمتر از ملات ماسه و سیمان داشته باشد. لذا بازنگری فرآیند تولید بتن، ملحوظ داشتن ارتقاء کیفی آن و نیز تلاش در جهت دستیابی به بتن های پایا ضرورت دارد. در همین راستا، تحقیق موجود ارائه کننده ناهنجاری های موجود در روند تهیه بتن می باشد که با معیارهای موجود در تعاریف توسعه پایدار تناقض دارد. برای این منظور، بتن در سه دوره تولید مصالح، ساخت و ساز بنا و تخریب بناهای بتنی مورد مطالعه قرار خواهد گرفت و اثرات مثبت و منفی آن بر ماندگاری بنا از جوانب متعدد بررسی خواهد شد. استنتاج نهایی بحث آن است که در صورت ارتقای کیفی بتن می توان این مصالح را به عنوان راهبردی جهت توسعه بناهای پایدار به کار برد و پژوهش حاضر به جستجوی این راهبردها جهت ارتقای کیفی بتن می پردازد. بتن های ویژه می روند تا با فراگیر شدن در معماری فردا به عنوان یک سیمای موثر از بنای ماندگار به کار روند.

کلیدواژه ها

بتن، توسعه پایدار، بنای ماندگار، پایایی، مصالح ساختمانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.