بررسی امکان تلفیق نقاشی خط با نقوش فرش
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: نخستین همایش ملی دوسالانه مطالعات فرش ایران (دانشگاه کارآفرین، اعتلای فرش ایران زمین)
- کد COI اختصاصی: NCICS01_022
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 75
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد پژوهش در فرش، دانشکده صنایع دستی، دانشگاه هنر اصفهان
مربی، دانشکده صنایع دستی، دانشگاه هنر اراک
چکیده
فرش از گذشته تا کنون با فرهنگ و زندگی اجتماعی مردم ایران پیوندی برقرار کرده که سبب شد بتوان با شناخت فرش هر دوره به باور های مردم آن دوره پی برد. فرش دست بافت توانسته تا حدودی خود را با تحولات و نوآوری های زمان همگام کند؛ ولی با توجه به سرعت رشد فناوری، مدرنیته، تحولات فرهنگی و اجتماعی، فرش دست بافت با اعمال تحریم ها، گرانی، کسادی بازار در حال خروج از گردونه ی رقابت با سایر رقبا است. دوره معاصر فناوری و مدرنیته حرف اول را می زند؛ پس ضرورت دارد فرش با این تحولات همگام شود. پژوهش جاری سعی دارد دریابد با توجه به نیاز روز جامعه می توان هنر نقاشی خط را با نقش مایه های فرش دست بافت درآمیخت؟ و محصولی هنری و مدرن تولید نمود که موردپسند جامعه قرار گیرد؟ پژوهشگر با روش توصیفی- تحلیلی به بررسی کیفی آثار هفت تن از هنرمندان نقاشی خط پرداخته و سه اثر از هر هنرمند را به صورت هدفمند برگزیده، درنهایت آثار مدرن نقاشی خط یکی از هنرمندان درزمینه فرش را بررسی نموده که موردپذیرش جامعه مدرن قرارگرفته است. درنهایت امر می توان دریافت که امکان تلفیق نقاشی خط و آثار دیگر از این قبیل در فرش وجود دارد و مخاطبان منتظر دستان و ذهن های خلاق هنرمندان معاصرند.کلیدواژه ها
فرش، نقاشی خطمقالات مرتبط جدید
- حواس پرتی، عدم توجه به درس ، انزوا، اضطراب، کم رویی و اعتماد به نفس در دانش آموزان
- بررسی ، تحلیل و نقد آثار شاخص سینمایی محمد حسین مهدویان ( مطالعه موردی فیلم های آخرین روزهای زمستان ، ایستاده در غبار ، لاتاری و ماجرای نیمروز )
- ضرورت و اهمیت تئاتر در ایران
- جستجوی نگاه زن ستیزانه در سه گانه لورکا (عروسی خون، یرما و خانه برناردا آلبا) با تکیه بر آرا سیمون دوبووآر
- پالت رنگی در آثار وس اندرسون و رابطه آن با محتوا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.