رویکرد آینده نگر در آموزش هنر محیطی در راستای حفاظت از محیط زیست

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین همایش ملی آینده پژوهی، آموزش عالی و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: FHESD02_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 119
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لعیا یوسفی هروانی

کارشناسی ارشد هنرهای تجسمی، گروه نقاشی، دانشکده هنر، دانشگاه سوره، تهران، ایران

محمد معین الدینی

استادیار، عضو هیئت علمی گروه نقاشی، دانشکده هنر، دانشگاه سوره، تهران، ایران

چکیده

هنر محیطی یکی از شاخه های هنر جدید است. هنری است، که با گرایش های مختلف با نگرشی نو، به رابطه انسان و طبیعت می پردازد و راهکارهایی جدید برای همزیستی مسالمت آمیز با محیط اطراف ارائه میدهد. این هنر عامل پیوند انسان و طبیعت است. اجرای این هنر به صورت تعاملی و آموزشی، از طریق دادن آگاهی و اطلاعات، تحریک و تاثیر بر ادراک ذهنی مخاطب، حس تعلق آن را نسبت به محیط پیرامونش تقویت می کند. ازاین رو هدف این پژوهش، شناخت نقش، اهمیت و تاثیر آموزش هنر محیطی با هدف حفاظت زیست محیط با توجه به رویکرد آینده پژوهانه در آموزش عالی هنر و محیط زیست است. پژوهش حاضر به روش توصیفی_تحلیلی به مطالعه برخی از آثار هنر محیطی که تاثیر به سزایی در آموزش و آگاهی بخشی زیست محیطی به مخاطبان داشته، میپردازد. تحلیل نمونه های پژوهش نشان می دهد که آموزش هنر محیطی و آگاهی بخشی می تواند بر روی دیدگاه مخاطب نسبت به محیط پیرامونش تاثیر بسزایی داشته باشد. با استفاده از آن در آموزش عالی هنر و محیط زیست میتوان قدمهای موثری برداشت. بر اساس یافته های پژوهش، آموزش های هنر محیطی در مدارس، دانشگاه ها و انتقال آن به سایرین همراه با برگزاری دوره های آموزش هنر محیطی در دل طبیعت برای افراد و مخصوصا کودکان، برقراری ارتباط با مخاطب، استفاده از فضاهای عمومی و مشارکت افراد، دانشمندان، پژوهشگران، فعالان اجتماعی و محیطزیستی می تواند در شکل گیری روند آموزش این هنر و محصول نهایی با هدف حفاظت از محیط زیست به عنوان یک روش آینده پژوهانه در آموزش عالی هنر و زیست محیط مورد استفاده قرار بگیرد.

کلیدواژه ها

آموزش، آینده پژوهی، مسائل زیست محیطی، مخاطب، هنر محیطی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.