تدوین راهبرد برای توسعه بخش خصوصی آموزش عالی در ایران
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: دومین همایش ملی آینده پژوهی، آموزش عالی و توسعه پایدار
- کد COI اختصاصی: FHESD02_005
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 118
نویسندگان
استادیار گروه مدیریت فرهنگی و رسانه، دانشکده فرهنگ و ارتباطات، دانشگاه سوره، تهران، ایران
دانشجو کارشناسی ارشد مطالعات فرهنگی، دانشکده فرهنگ و ارتباطات، دانشگاه سوره، تهران، ایران
چکیده
توسعه پایدار در هر کشور مستلزم وجود نیروی انسانی متخصص است و این مهم جز با برخورداری از آموزش عالی کارآمد، امکان پذیر نیست. ازآنجاکه گسترش آموزش عالی نیاز به هزینه زیاد دارد، بخش دولتی ناتوان از تامین آن بوده و ازاین رو توسعه بخش خصوصی آموزش عالی ضروری به نظر می رسد. برای نیل به این هدف، لازم است تا راهبردهای مناسب دراین باره ارائه شود. در این پژوهش به تدوین راهبرد برای توسعه بخش خصوصی آموزش عالی ایران پرداخته شده است. جامعه آماری در این پژوهش عبارت از ۷۵ تن از مسئولین اجرایی، پژوهشگران و خبرگان عرصه آموزش عالی است. برای گردآوری داده ها از روش پیمایش و ابزارهای گوناگون مانند مصاحبه، بحث گروهی و پرسشنامه به صورت جداگانه استفاده شده است. این پرسشنامه از نوع محقق ساخته و شامل چهار بخش، نقاط قوت و ضعف، فرصتها و تهدیدها است. برای تعیین روایی پرسشنامه از روش اعتبار صوری و برای پایایی آن از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شده است. برای تجزیه وتحلیل، ابتدا از روش آماری برای رتبهبندی داده ها بهره جسته و سپس با استفاده از ماتریس SWOT به ارائه راهبردهای چهارگانه، (تهاجمی، محافظه کارانه، تنوع و تدافعی) پرداخته شده است. یافته های تحقیق حاکی از آن است که بخش خصوصی آموزش عالی در موقعیت استراتژی تدافعی قرار دارد. ازاین رو راهبرد تدافعی (WT) به عنوان راهبرد اصلی در این زمینه معرفی میشود. بر این اساس باید ضمن کم کردن نقاط ضعف داخلی، از تهدیدهای ناشی از محیط خارجی پرهیز کرد تا بتوان زمینه را برای توسعه بخش خصوصی آموزش عالی فراهم کردکلیدواژه ها
آموزش عالی، بخش خصوصی، توسعه، دانشگاه های غیر دولتی، راهبردمقالات مرتبط جدید
- بررسی جامع پتانسیلها و اثرات هوش مصنوعی و ChatGPT در پیشبرد و شکل دهی به فرآیندهای آموزشی مدرن
- بررسی کاربرد هوش مصنوعی در تعاملی سازی محیط یادگیری الکترونیکی
- تحلیلی از نقاط قوت و ضعف هوش مصنوعی در حل مسئله ریاضی
- استفاده از ChatGPT برای بهبود فعالیتهای آزمایشگاهی شیمی
- شخصی سازی آموزش و طراحی آموزشی به واسطه هوش مصنوعی در آموزش عالی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.