تحلیل تاریخ قانونگذاری با تاکید بر اصلاحات قانون مجازات اسلامی(قانون گذاری حقوق جزای اسلامی در ایران)
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: نوزدهمین کنفرانس بین المللی مطالعات حقوقی و قضایی
- کد COI اختصاصی: IJCONF19_086
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 44
نویسندگان
کارشناسی ارشد رشته حقوق، گرایش حقوق کیفری و جرم شناسی، دانشکده آموزشهای الکترونیکی، دانشگاه قم، قم، ایران.
چکیده
حقوق جزا از مباحث مطرح در علم حقوق و یکی از شاخه های حقوق عمومی بوده و به معنای مجموع قواعد کلی و مشترکحاکم بر تحقق جرائم و ضوابط تعیین شده از سوی دولت در تعریف مجازات ها است. حقوق جزا مرجع تعیین اشخاص دارا یمسئولیت کیفری؛ جزائی و نیز تع یین نوع کیفر و اقدامات تامینی می باشد. نهاد قانونگذار با تعریف جرم و مجازات ضمنپیشگیری از وقوع جرم، جامعه و افراد آن را از ارتکاب جرم و آثار زیانبار آن حفظ کرده اشخاص قانو نشکن را از عواقب ومجازات سخت اعمال مجرمانه بر حذر می دارد. از ویژگی های برجسته نظام کیفری اسلام، نمایاندن زشتی افعالی است کهارتکاب آن جرم را محقق میکند. با نمای اندن زشتی افعال و پلیدی، جامعه از ارتکاب آ نها برحذر داشته می شود؛ لذا حقوقکیفری اسلام، گرامیداشت انسان و حفظ مقام و جای گاه والای انسان است. حقوق جزای اسلامی عبارت است از مجموعهقواعدی همگانی و همیشگی که شریعت اسلام برای پیشگیری از وقوع جرم و تامین سلامت و صیانت مردم و برقراری عدالتو حفظ نظم و امنیت در جامعه به وسیله قرآن و سنت اسلامی مقرر داشت هاست. به عبارت دیگر مقررات کیفری اسلام را کهشارع مقدس آن در این جهان بر ای گناهکاران یا جنایتکاران تعیین نمودهاست اعم از آن که مربوط باشد به گناهانی کهدارای کیفر خاصی می باشند یا به گناهان دیگر، و اعم از این که کیفر جنایت، بدن ی باشد یا مالی ، حقوق جزای اسلامیمینامند. مقاله حاضر به معرفی تلقی سنتی حقوق کیفری اسلامی و بررسی جایگاه آن در نظام حقوقی ایران در دو دورهقانونگذاری می پردازد. از سال ۱۹۰۶ تا ۱۹۷۹ و از آن زمان تا به امروز. حوزه های اصلی مورد توجه مقاله، تحلیل تاریخقانونگذاری حقوق کیفری اسلامی در طول سه دهه گذشته و مقایسه قوانین مجازات اسلامی ۱۹۹۱ و ۲۰۱۳ است. بابرشمردن نتایج مقایسه بین مقررات مشابه در دو کد به پایان می رسد.کلیدواژه ها
حقوقی- کیفری، قانون، حقوق کیفری، تاریخ قانون گذاری، حقوق جزا.مقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.