استفاده از روش توسعه عملکرد کیفیت (QFD) و تکنیک AHP, FUZZY AHP در بررسی نقاط ضعف و قوت سازمان، مطالعه موردی: فدراسیون فوتبال ایران

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی راهکارهای ارتقاء مباحث مدیریت ، حسابداری و مهندسی صنایع در سازمانها
  • کد COI اختصاصی: IMIIMAIEO01_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1910
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسلم ذبیحی

کارشناس ارشد مدیریت صنعتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز

امین داریوش

کارشناس ارشد مدیریت صنعتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز

سید مسعود سیدی

استادیار مدیریت صنعتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز

مصطفی طاهری

عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور ممسنی

چکیده

؛QFD به عنوان یکی از روش های نوین مهندسی کیفیت از مطالعه بازار و شناسایی نیازهای مشتریان شروع شده و در فرآیند بررسی و تحلیل خود ضمن شناسایی خواسته ها و نیازمندی های مشتریان سعی در لاحظ نمودن آنها در تمامی مراحل طراحی و تولید دارد. هدف این تحقیق شناسایی و اولویت بندی انتظارات مشتریان (جامعه فوتبال) و نیز الزامات فنی سازمان (فدراسیون فوتبال) به منظور پاسخگویی و برآوردن این نیازهاست. 14 انتظار جامعه فوتبال با استفاده از تحلیل عاملی اکتشافی در 3 دسته: تعامل با جامعه فوتبال، الزامات مدیریتی و مهیا کردن مقدمات پیشرفت فوتبال قرار گرفتند. همچنین 11 الزام فنی فدراسیون به منظور پاسخگویی به این نیازها تعیین گردید. در این تحقیق علاوه بر تعیین اهمیت اوزان الزامات جامعه فوتبال با تکنیک FUZZY AHP، الزامات فنی نیز با استفاده از تکنیک AHP، رتبه بندی می شوند. ه مچنین سطح فعلی هر کدام از این الزامات با دو قدرت برتر فوتبال قاره آسیا یعنی ژاپن و استرالیا نیز مورد مقایسه قرار گرفته است. بدین منظور و نیز برای نشان دادن ارتباط الزامات فنی و الزامات مشتری با هم از ماتریس خانه کیفیت استفاده شده است. همچنین سازگاری ماتریس مقایسات زوجی با استفاده از روش گوگوس و بوچر بدست آمده است.

کلیدواژه ها

فوتبال، توسعه ی عملکرد کیفیت (FUZZY AHP, AHP, (QFD

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.