ضرورت بهره گیری از رویکرد زری اسکیپ در طراحی کاشت فضاهای سبز شهری در ایران
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: اولین همایش ملی محیط زیست شهری
- کد COI اختصاصی: URBANEVCONF01_081
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 52
نویسندگان
استادیار، گروه مهندسی فضای سبز، دانشکده جغرافیا و برنامه ریزی محیطی.
چکیده
در دهه های اخیر افزایش سرانه فضاهای سبز شهری در ایران متناسب با جمعیت رو به رشد شهرنشین به عنوان یک ضرورت اجتناب ناپذیر مطرح شده است. از آنجایی که بیش از ۶۱ درصد از مساحت ایران با پدیده خشکسالی درگیر است، همواره موضوع تامین و تخصیص آب مورد نیاز برای آبیاری فضاهای سبز شهری در مناطق گرم و خشک کشور، موضوعی چالش برانگیز است. یکی از راهکارهای که در واکنش به این مسئله در سال های اخیر در دنیا و در ایران توسط معماران منظر مطرح شده است، ترویج رویکرد منظر سازی کم نیاز به آب یا به بیانی دیگر رویکرد زری اسکیپ جهت صرفه جویی در مصرف آب در طرح های توسعه فضاهای سبز شهری می باشد. این رویکرد علیرغم استفاده و بهره گیری از دانش و تکنولوژی روز در امر کاهش مصرف آب در فضاهای سبز شهری، به طور همزمان به کارکردهای محیطی و زیبایی شناختی منظر نیز توجه دارد. تحقیق حاضر سعی بر آن دارد تا بر اساس مرور ادبیات موجود، تحلیلی از وضعیت منابع آب قابل استحصال در ایران و همچنین ضرورت توجه به رویکرد زری اسکیپ در توسعه فضاهای سبز شهری در مناطق گرم و خشک را ارائه کند. در پایان برخی از گیاهان مناسب و تاب آور جهت بکارگیری در رویکرد منظرسازی کم نیاز به آب در ایران معرفی شده است.کلیدواژه ها
آب، فضای سبز شهری، منظر، زری اسکیپ.مقالات مرتبط جدید
- مدیریت پسماندهای پتروشیمی در ایران
- جایگاه معماری سبز در چشم انداز شهرهای تاب آور
- کاربرد برنامه ریزی همکارانه در سوانح طبیعی (مطالعه موردی امداد و نجات وشبکه های دسترسی شهری در زمان وقوع زلزله)
- وضعیت کیفی هوای کلان شهر تهران بر اساس شاخص AQI طی سال های ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۲
- مانور ابزاری مناسب برای فرآیند یادگیری و پاسخی موثرجهت کاهش خسارات ناشی از شرایط اضطراری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.