تولید سرمت نانوساختار WC-(Fe,Co) به کمک آلیاژ سازی مکانیکی و بررسی تشکیل فاز اتا (ƞ)

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس ملی مهندسی ساخت و تولید ایران
  • کد COI اختصاصی: ICME12_294
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1140
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مینو کرباسی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی مواد، دانشگاه صنعتی اصفهان

علی سعیدی

استاد، دانشکده مهندسی مواد، دانشگاه صنعتی اصفهان

محمدحسین فتحی

استاد، دانشکده مهندسی مواد، دانشگاه صنعتی اصفهان

مریم کرباسی

مربی، دانشکده مهندسی مواد، دانشگاه صنعتی اصفهان

چکیده

سرمتها یا کاربیدهای سمانته، به گروه مواد سخت، مقاوم به سایش و دیرگداز تعلق دارند که در آن ذرات سخت کاربید به وسیله یک پیونددهنده فلزی به یکدیگر متصل شده و به روش متالورژی پودر تولید میشود. اگرچه سرمتهای WC-Co مهمترین نوع تجاری کاربیدهای سمانته WC هستند اما کوشش هایی جهت یافتن جایگزین مناسبی برای فلز گرانقیمت و استراتژیک کبالت در جریان است. در این تحقیق در مرحله اول سرمت (Fe,Co)- WC به روش آلیاژسازی مکانیکی تولید شد. در این راستا از آهن، کبالت و کاربید تنگستن به صورت پودری استفاده شد. مشخصهیابی پودرها پس از آسیابکاری به کمک SEM و XRD انجام شد. نتایج نشان داد پس از 25 ساعت آسیابکاری مخلوط پودری، توزیع یکنواختی از کاربید تنگستن نانوساختار در زمینه محلول جامد آهن- کبالت به وجود می آید. از سوی دیگر بررسی نمونهها پس از زینتر نشان میدهد که پس از زینتر تغییری در ترکیب فازی نمونه 15 دقیقه آسیابکاری شده بوجود نیامده است ولی در نمونه پس از 25 ساعت آسیابکاری، فاز های جدید و ناخواسته Fe3W3C و Co3W3C موسوم به فاز اتا (η)، علاوه بر کاربید تنگستن تولید شده اند. در نهایت برای کاهش فاز اتا نسبت آهن به کبالت، بهینه شد.

کلیدواژه ها

سرمت، بایندر، کاربید تنگستن، نانوکامپوزیت، فاز اتا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.