اثربخشی درمان مبتنی بر تعهد و پذیرش بر استرس ادراک شده و تصویر بدنی بیماران مبتلا به بی اشتهایی عصبی
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی مطالعات میان رشته ای علوم بهداشتی، روانشناسی، مدیریت و علوم تربیتی
- کد COI اختصاصی: HPMECONF10_010
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 92
نویسندگان
گروه روانشناسی بالینی، دانشکده پزشکی، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران
استادیار، گروه روانشناسی بالینی، دانشکده پزشکی، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران
چکیده
عوامل روانشناختی از جمله عوامل مهم و زیربنایی در درمان بیماران مبتلا به بی اشتهایی عصبی می باشد. پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی درمان مبتنی بر تعهد و پذیرش بر استرس ادراک شده و تصویر بدنی بیماران مبتلا به بی اشتهایی عصبی انجام گرفت. روش پژوهش از نوع نیمه آزمایشی با پیش آزمون- پس آزمون همراه با گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل کلیه بیماران مبتلا به بی اشتهایی عصبی مراجعه کننده به مراکز مشاوره و خدمات روانشناختی و مطب روانپزشکان و متخصصان تغذیه شهرستان نجف آباد در سال ۱۴۰۳ - ۱۴۰۲ می شد که ملاک های ورود به پژوهش را داشتند. از این جامعه ۳۶ نفر به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و در دو گروه ۱۸ نفری کنترل و آزمایش بر اساس متغیرهای سن، جنسیت، تحصیلات و سابقه ابتلا به بیماری همتاسازی شدند. در ادامه پرسشنامه های استرس ادراک شده و تصویر بدنی به عنوان پیش آزمون بر روی شرکت کنندگان هر دو گروه اجرا شد. سپس شرکت کنندگان گروه آزمایش از ۸ جلسه درمان مبتنی بر تعهد و پذیرش برخوردار شدند در حالی که شرکت کنندگان گروه کنترل هیچ گونه مداخله روانشناختی دریافت نکردند. در نهایت پرسشنامه های مذکور به عنوان پس آزمون بر روی شرکت کنندگان هر دو گروه اجرا و داده های حاصل با روش های آماری تحلیل کواریانس چند متغیری (مانکوا) و با استفاده از نرم افزار SPSS-۲۸ تحلیل شد. یافته های پژوهش نشان داد که درمان مبتنی بر تعهد و پذیرش بر کاهش نمرات استرس ادراک شده و افزایش نمرات رضایت از تصویر بدنی در مرحله پس آزمون موثر بوده است. بر این اساس می توان گفت درمان مبتنی بر تعهد و پذیرش، یک مداخله روانشناختی مناسب برای کاهش استرس ادراک شده و بهبود تصویر بدنی در بیماران مبتلا به بی اشتهایی عصبی می باشد و می تواند در درمان همه جانبه و کامل تر این بیماران به متخصصان و درمانگران این حوزه کمک نماید.کلیدواژه ها
درمان تعهد و پذیرش، استرس ادراک شده، تصویر بدنی، بی اشتهایی عصبیمقالات مرتبط جدید
- عوامل تاثیرگذار بر خرید ناگهانی و راهکارهای افزایش آن در خرده فروشی
- نقش رسانه های اجتماعی بر صادرات بخش خصوصی
- الگوریتم ژنتیک یکپارچه و رویکردیادگیری عمیق برای تشخیص و طبقه بندی موثر حملات سایبری در محیط های صنعتی اینترنت اشیا (IIoT)
- بررسی فرآیند مدیریت دانش در رابطه با هم افزایی هوش مصنوعی و اینترنت اشیا و تاثیرگذاری این رابطه بر مدیریت دانش
- تاثیر مدیریت آموزشی بر خلاقیت دانش آموزان در محیط های یادگیری مجازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.